Suçları fotoğraf çektirmek

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le fotoğraf çektiren opera sanatçıları ‘siyasi propaganda’ yaptıkları gerekçesiyle uyarıldı. DOB Genel Müdürü Selman Ada, ‘sanatçıların siyasi ve ideolojik amaçlı eylemde bulunduklarını’ iddia etti.

Yayınlanma: 22.10.2014 - 22:52
Abone Ol google-news

Eskişehir’de, mayıs ayında gerçekleştirilen “Eskişehir Opera Günleri” kapsamında turneye giden Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları ile görevli personel, Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü’nce, “Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le fotoğraf çektirdikleri” gerekçesiyle uyarıldı.

DOB Genel Müdürlüğü’nden Mersin DOB Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, sanatçıların ve personelin “siyasi propaganda niteliği taşıyan ya da bu şekilde anlaşılabilecek şekilde tutum ve davranışlarda bulunmaması” dile getirildi. Opera’nın bu uyarıyı Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER’e yapılan şikâyet sonrasında kaleme aldığı öğrenildi.

DOB Genel Müdürü Selman Ada imzasıyla gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: “BİMER’e yapılan ve gereği için genel müdürlüğümüze gönderilen başvuruda, müdürlüğünüzce 2014 yılında gerçekleştirilen Eskişehir turnesinde, müdür ve turneye katılanların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ile fotoğraf çektirerek, bu fotoğrafların siyasi propaganda amacıyla Mersinli sanatseverlerle paylaşıldığı anlaşılmıştır. Müdürlüğünüzce gerek müdürlük faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Mersin ilinde ve gerekse il dışında gerçekleştirilen turnelerde görev alan tüm müdürlük personelinin siyasi propaganda niteliği taşıyan ya da bu şekilde anlaşılabilecek tutum ve davranışlarda bulunulmaması konusunda uyarılmalarını önemle rica ederim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler