18. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali

Amerikalılar, festival kapsamında, Türk kültürünün zengin mutfağından eşsiz lezzetleri tattı

Yayınlanma: 27.11.2013 - 10:02
Abone Ol google-news

Amerikalılar, ABD'deki 18. Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali'nde Türk kültürünün zengin mutfağından eşsiz lezzetleri tattı.

Ana sponsorluğunu Türk Kültür Vakfı (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları'nın yaptığı festival kapsamında, Julia Child ve Jacques Pepin gibi dünyaca ünlü şeflere ev sahipliği yapan Boston Üniversitesi Yemek ve Şarap Programı ile işbirliği halinde Türk mutfağının seçkin lezzetleri Amerikalılara tanıtıldı. "Anadolu'nun Lezzetleri" adlı etkinlikte, Amerikalı yemek yazarı ve uzmanı Sheilah Kaufman'ın seçtiği meze, yemekler, tatlılar ve içecekler sunuldu.

Programda katılımcılara Türk mutfağı hakkında bilgiler de sunan Kaufman, Fransız mutfağı denince sosun, İtalyan mutfağı denince makarnanın akla geldiğini, ama Türk mutfağının tek bir özellikle sınırlandırılamayacağını, tatların bölgeden bölgeye, hatta köyden köye bile değiştiğini vurguladı. Kaufman, bu kadar zengin bir mutfağın aslında ABD ve dünyada hak ettiği bir konumda yer almadığını kaydetti.

Türk mutfağının Osmanlı İmparatorluğu döneminde değişik kültürlerin yemekleri ve kullandıkları malzemeleri de harmanlayarak geliştiğini ve son derece köklü geçmişi olduğunu ifade eden Kaufman, aynı zamanda Türk mutfağının son derece sağlıklı olduğunu dile getirdi.

Kaufman, sunumunun ardından Nur İlkin ile birlikte çıkardığı ilk yemek kitabı "Türk Mutfağının Tatları" ile ikinci Türk yemekleri kitabı "Türk Yemekleri: Bölgesel Tarifler ve Hikayeleri"ni imzaladı.

Festival direktörü Erkut Gömülü de Türk yemeklerinin tanıtıldığı bu programın festivalde 8 yıldan bu yana düzenlendiğini belirterek, "Programın gördüğü büyük ilgiden çok memnunuz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler