Cücenoğlu’nu kaybettik

Tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu, 75 yaşında İstanbul’da hayatını kaybetti. Tuncer Cücenoğlu için bugün saat 15.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek. Cücenoğlu daha sonra, ikindi vaktinde Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Yayınlanma: 18.07.2019 - 23:30
Abone Ol google-news

“Kadın Sığınağı”, “Kadıncıklar”, “Boyacı”, “Çıkmaz Sokak”, “Matruşka” gibi oyunların yazarı Cücenoğlu’nun ölüm haberini yeğeni Cem Cücenoğlu Twitter’dan duyurdu. Cem Cüneoğlu, dün sabah saatlerinde, “Amcam Tuncer Cücenoğlu’nu kaybettik... türk Tiyatrosunun en önemli oyun yazarlarından biriydi. Aydınlık bir Türkiye için kalemini ustaca konuşturan insan! Artık yok...” mesajını paylaştı. 

 

Başarılarla dolu...

10 Nisan 1944 yılında Çorum’da doğan Cücenoğlu, Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik bölümünden mezun oldu. Oyunları Devlet Tiyatroları ve özel tiyatrolarda sahnelenen Cücenoğlu, Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye Merkezi üyesiydi. Cücenoğlu, 2011 yılında 11. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fahmi Başkut Özel Ödülü’nü almıştı. Sanatçı, son olarak önceki gün açıklanan 44. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nde Uluslararası Alanda Türk Tiyatrosunu Tanıtım Ödülü’nün sahibi olmuştu. Cücenoğlu için başta Oyuncular Sendikası ve Şehir Tiyatroları olmak üzere birçok sanatçı, kurum ve kuruluş başsağlığı mesajı yayımladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler