Tuncer Yığcı: Türkiye'yi göreve davet ediyorum

Facebook hesabından ‘Ordu... Göreve...’ diye yazdığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Tuncer Yığcı konuştu.

Yayınlanma: 27.11.2014 - 13:17
Abone Ol google-news

Ankara Devlet Tiyatrosu (DT) oyuncusu Tuncer Yığcı, Ankara Ekin Tiyatrosu’nda konuk oyuncu olarak Ordu’ya turnedeyken, kişisel Facebook hesabından yazdığı “Ordu... Göreve...” sözleri nedeniyle, DT Genel Müdür Vekili Nejat Birecik’in hakkında açtığı soruşturmaya ilişkin, “Türkiye’de sanata yönelik barbarca girişimlerin yürütüldüğü bir ortamda tiyatro hareketi ulusal bir dava haline gelmiştir. Tüm Türk halkını göreve davet ediyorum” dedi.

Yığcı, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “16 Ekim 2014 tarihinde, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ‘Söz Meclisten İçeri’ adlı oyunuyla Ordu’ya turneye gittik. Ben bu oyunda konuk oyuncu olarak yer alıyorum. Esprili bir dille söylemem gerekirse, o turnede Ordu, görevini yaptı. 1 Aralık tarihinden itibaren de Antalya’dan başlayarak,İzmir’e doğru bölgelerde turnede

Tuncer Yığcı, “Türkiye’de sanata
yönelik barbarca girişimlerin
yürütüldüğü bir ortamda
tiyatro hareketi ulusal
bir dava haline gelmiştir.
Tüm Türk halkını göreve
davet ediyorum” dedi.

olacağız. O nedenle Antalya da, Manavgat da, Alanya da İzmir de göreve diyorum. Türkiye’de sanatayönelik barbarca girişimlerin yürütüldüğü bir ortamda tiyatro hareketi ulusal bir dava haline gelmiştir. Bu nedenle tüm Türkiye’yi göreve davet ediyorum” görüşlerini paylaştı. Yığcı, esprili bir dille yazdığı bu sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını öğrendiğinde önce güldüğünü sonra öfkelendiğini belirterek yine esprili bir ifadeyle şunları söyledi:

“Sonra da kuyudan taşı çıkarmaya koyuldum... Ben Trabzonluyum. Ankara’dan Trabzon’a gitmek istediğimde Ordu’yu nasıl pas geçerim diye kara kara düşünüyorum. Son aldığım haberlere göre Ordu’nun arka tarafına bir tünel yapılmaktaymış, o tünelin bitmesini mi beklesem acaba?”

Yüceer Meclis gündemine taşıdı

Öte yandan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, Bakan Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, “Birecik tarafından, oyuncu Yığcı hakkında açılan disiplin soruşturmasının sonucu ne olmuştur? Birecik, göreve geldiğinden önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç oyuncu hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını istemiştir? Soruşturmaların gerekçesi nedir? Birecik, hakkında bakanlığınıza
şimdiye kadar kaç şikâyet gelmiştir? Şikâyetlerin konusu nedir? DT Disiplin Kurulu’nun söz konusu soruşturmayı ‘içinden çıkılamazhal aldığı’ gerekçesiyle Bakanlık Teftiş Kurulu’na gönderdiği iddiası doğru mudur? İçinden çıkılamaz hal nedir? Ordu’da turnedeolan bir oyuncunun kendi sosyal medya hesabından esprili bir dille, ‘Ordu… Göreve…’ yazmasının neresi yanlıştır? DT oyuncularınınsosyal medya üzerinden espri yapmaya hakkı yok mudur? Bu tahammülsüzlük nedendir?” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler