Efsane şarkıcının ilk gerçek belgeseli çekildi

Bir zamanların Nirvana grubunun efsane solisti Kurt Cobain'in yaşamını konu alan belgeselde müzisyenin daha önce görülmemiş fotoğrafları ve videolarına da yer veriliyor.

Yayınlanma: 27.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Yönetmenliğini Brett Morgen’in yaptığı belgeselin yapımcıları arasında, Kurt Cobain'in ünlü şarkıcı Courtney Love'dan olan kızı Frances Bean Cobain de bulunuyor.

Bugüne kadar müzisyenle ilgili ilk tam anlamıyla yetkili belgesel olduğu belirtilen “Kurt Cobain: Montage of Heck” adlı filmde yer verilen ailesinden alınmış belgelerin, Cobain’e ilişkin yaygın hurafelere son vereceği belirtiliyor.

Daha önce Rolling Stones grubuyla ilgili “Crossfire Hurricane” belgeselini de çekmiş olan Morgen’in, 8 yıldır üzerinde çalıştığı belgeselde, sanatçının ailesinden elde ettiği belgelerle, medyaya kendini pek az ele vermiş olan Cobain’in “içeriden bir portresi”ni sunmayı başardığı ileri sürülüyor.

Filmde, Cobain’in eski eşi Courtney Love’la uzun bir söyleşinin yanı sıra Nirvana grubunun şarkıları ve konserlerine, Cobain’in daha önce hiç duyulmamış kayıtlarına da yer veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler