Sahneden yardım sesi

Mask-Kara Tiyatrosu’nun bulunduğu bina yandı. Tiyatronun kurucusu destek bekliyor

Yayınlanma: 17.08.2019 - 21:19
Abone Ol google-news

Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nin bulunduğu tarihi bina kullanılamaz hale geldi.

İstanbul Fatih’te bulunan Mask-Kara Tiyatrosu’nun (Su Gösteri Sanatları Sahnesi) bulunduğu tarihi binanın elektrik kontağından çıkan yangın sonucu bir bölümü tamamen küle döndü. Konuyla ilgili ulaştığımız tiyatronun kurucusu Nazif Uslu, üst katın tamamen yok olduğunu söyledi.
Uslu, “Geceyarısı bizi aradılar. Tiyatro yanıyor dediler, koştuk gittik tiyatroya... İtfaiye bizden önce varmış, söndürüyordu. Üst kat tamamen yanmış, yok oldu. Alt kat ise itfaiyenin sularıyla harap olmuş. Bize verilen bilgi şimdilik yangının elektrik kontağından çıktığı yönünde. Tiyatro bizim evimiz, her şeyimiz. Yani yaşadığımız evden daha kıymetli. Biz aynı zamanda tiyatro kitapları da basıyoruz, sonuç olarak 100 binin üstünde kitap da yandı. Sahne 25 yıldır bizde tabi ama geçmişi çok uzun, tarihi bir mekân” dedi.
Tiyatro binasını yıllar önce aldıklarında harabe olduğunu söyleyen Uslu, “Biz aldığımızda tadilat yaptık ve tiyatroya kazandırdık. Şimdi ise yandı kül oldu. Temizlemeye çalışıyoruz ama burayı yeniden yaptırmaya gücümüz yetmez. Bizim tek başımıza yeniden hayata geçirmek için gücümüz yok. Büyükşehir Belediyesi’nin buraya sahip çıkması bizi mutlu eder. Bizim için ve tiyatro sanatçıları için çok önemli ve değerli sahneler” dedi.
Kurulduğu günden bu yana 50’ye yakın oyun sahneye koyan Mask-Kara Tiyatrosu, oyunlarını başta İstanbul olmak üzere ülkenin birçok yerinde sergiledi.
Uluslararası festivallere katıldı. Mask-Kara Tiyatrosu, “Küçük Harfler Büyük Düşler” adında Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali düzenledi. Yurdun dört bir yanında okuyucuya ulaşan aylık tabloid yayın yapan Tiyatro Gazetesi’ni ülkeye kazandırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler