Troya kazısında ‘üçüncü kutsal alan’ keşfi

Çanakkale’nin merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan dünya arkeolojisinin önemli alanlarından Troya antik kentinde önceden varlığı bilinen iki kutsal alanın ardından üçüncüsü keşfedildi.

Yayınlanma: 25.08.2019 - 23:11
Abone Ol google-news

Troya antik kentinin ilk kez 1863’te Frank Calvert tarafından kazılmaya başlandığını hatırlatan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Troya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, bölgenin tüm dünya için önemli bir arkeolojik alan olduğunu belirtti.

Aslan, “Troya-6, Troya-7 yani Homeros Troyası olarak tanımladığımız, Troya Savaşı ile ilişkilendirilen dönemde kalenin dışında bir yerleşmenin olduğu, kalenin dışında bir yapının olduğu, Troya’nın gerçekten çok büyük bir son Tunç Çağı kenti olduğunu biliyoruz. Bu yılki kazılarda Troya’nın güney girişi için heyecanlandıran yeni sonuçlar var. Troya’da özellikle arkaik ve Helenistik Roma döneminde yeni bir kutsal alanın varlığının burada söz konusu olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladık. Daha önceki kazılarda Troya’da, Troya Batı Kutsal Alanı ve kutsal alan olarak tanımlanıyor ve Atina Tapınağı’nın olduğu kutsal alan var. Yani ilk kez burada, Troya’da üçüncü bir kutsal alanın varlığını yaptığımız kazılarla ispatlamış bulunuyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler