"Sahnede ölmek istiyorum"

Neil Simon'un "Müziksiz Evin Konukları" oyununda başrol oynayan Serpil Tamur’un 50. Sanat Yılı Tiyatrokare Sahnesi’nde kutlandı.

Yayınlanma: 03.12.2013 - 19:46
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları’nda oynadığı, yönettiği oyunlar, verdiği derslerle Türk Tiyatrosu’na 50 Yıl aralıksız emek veren ve TV seyircilerinin son olarak “Kurtlar Vadisi”ndeki Nafize ana rolüyle benimsedikleri ünlü aktrist Serpil Tamur’un, 50. Sanat Yılı sürpriz bir törenle Tiyatrokare’de oynadığı “Müziksiz Evin Konukları”nın gala gecesinde kutlandı.

Serpil Tamur, seyirci ve oyuncu arkadaşlarını “Yüz yaşına kadar yaşamak ve sahnede ölmek istiyorum” diyerek selamladı. Tamur, aralarında "Damdaki Kemancı", "Yerma", "Nora", "Bebek Uykusu", "Deli İbrahim", "Mikado’nun Çöpleri", "Annemin Cesareti"nin de olduğu pek çok oyunlarından sahnelerin gösterildiği barkovizyonun ardından alkışlar arasında gelen pastasını keserken de; “50. sanat yılını paylaştığım tüm arkadaşlarım ve bu sahnede aynı rolü oynamakta olduğum Macide Tanır ablamın anısına kesiyorum” diyerek ona bu anı yaşatanlara, paylaşanlara çok teşekkür etti.  

Serpil Tamur, bu özel günde yanında olmayan kurumuna ve oyununu ödeneğe değer görmeyen  bakanlığına rağmen dostları arasında sahnede kutlayabiliyor olmaktan çok mutluydu. Macide Tanır’ı andığı, Serpil Tamur’la oyun koyduğu 22.yılında ödeneksiz bırakılan, yok sayılan Tiyatrokare’nin kurucusu ve oyunun yönetmeni Nedim Saban ise, onları coşkuyla alkışlayan seyirciye; “Bakanlık bize sıfır verdi, siz kaç verdiniz?” diye sordu. Geceye 22 yıl önce oyunda rol alan sanatçılar; Murat Prosçişler, Emine Umar, Vehbi Aslan, Hayrettin Aslan katıldılar. Kahraman Acehan ve Macide Tanır ise, ekranda, zihinlerde, dillerde saygıyla anıldılar.

Amerikalı oyun yazarı Neil Simon’un 1991’de Pulitzer Ödülü alan Nedim Saban’ın Türkçeye kazandırıp, yönettiği “Müziksiz Evin Konukları”, Nazi Almanyası’ndan ABD’ye göçmüş, ülkesinde ve aile içinde çektiği pek çok acıyla sevmekten de sevilmekten de korkar hale gelmiş bir babaanne ve onun çocuksu kalmış kızı arasında yoğunlaşan bir oyun. Başrolde yaşlı kadını oynayan Serpil Tamur ile gene baş rolde ailedeki herkesin sevgi ve koruma duygularıyla bağlı olduğu kızını oynayan Şehir Tiyatroları oyuncusu Özge Özder oyunu metni öne çıkaran güçlü bir oyunculuk ve birliktelikle sergiliyorlar.
Yıllar önce devlet sanatçısı Macide Tanır’ın tiyatroya dönmesini sağlayan bu dramda diğer rolleri; Abdül Süsler, Asuman Çakır, Emrah Düzkaya, Selim Tezin, Abdullah Semercioğlu gene güzel bir birliktelikle oynuyorlar. Sanatçıların hareketini,  tiyatronun imkanlarını, turne koşullarını gözeten başarılı işlevsel dekoruyla Barış Dinçel, dönemi ve rolleri gözeten kostüm tasarımıyla  Serpil Tezcan da oyuna güç katıyorlar. Işık tasarımını Mustafa Türkoğlu, müziklerini Barış Manisa, fotoğraflarını Emrah Nihat Erel’in kotardığı  “Müziksiz Evin Konukları”, 8 – 14 – 22 ve 28 Aralık’ta Profilo, 11 Aralık’ta Yunus Emre, 19 Aralık’ta Kozyatağı Kültür Merkezi sahnelerinde izlenebilecek. Ocak ayında ise Ankara seyircisiyle ilk turnesine çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler