TÜYAP’ta Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri verildi

2019 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri bugün TÜYAP Kitap Fuarı’nda törenle verildi.

Yayınlanma: 08.11.2019 - 00:52
TÜYAP’ta Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri verildi
Abone Ol google-news

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği, Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığındaki seçici kurullar tarafından değer görülen, 2019 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri dün TÜYAP Kitap Fuarı’nda törenle verildi.

Vakıf Başkanı Solmaz İlhan’ın teşekkür konuşması ile başlayan törende 2019 Roman Ödülü’nü paylaşan “Yara Bende”nin yazarı Abdullah Ataşçı ile “Umudun Rengi”nin yazarı Murat Özsan ve İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nü “Kalbimde Çivilerle Uyumuş Gibiyim” kitabının yazarı Anıl Can Uğuz ödüllerini Doğan Hızlan’ın elinden aldılar.     

Şiir dalındaki ödüle “Kavil” kitabıyla layık görülen Tuğrul Keskin’e ve İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nü “Vera” adlı kitabıyla kazanan Talha Kuru’ya ise ödüllerini Metin Celal sundu. Keskin, “Büyük ender şairlerden biri olan Attilâ İlhan şairlerin kalbindedir” diyerek duygularını ifade etti. Ödülleri kazananlar gerekçelerin okunmasının ardından yaptıkları  konuşmalarda hem ideolojik hem de sanatsal anlamda izini sürdüklerini belirttiler, adlarını Attilâ İlhan’ın adının yanına düşürenlere teşekkür ettiler. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler