Moda’da Erendiz Atasü söyleşi ve kitap imza günü

Yazar, akademisyen, eleştirmen ve kadın haklarının yılmaz savunucusu Erendiz Atasü, “Çağdaş Dünya ve Öykü” söyleşisiyle 16 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde okuyucularıyla buluşuyor…

Yayınlanma: 15.11.2019 - 18:06
Abone Ol google-news

Yazar, akademisyen, edebiyat eleştirmeni, öykü, roman, deneme alanlarında önemli eserler veren, Türk edebiyatının en önemli kadın seslerinden Erendiz Atasü 16 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde düzenlenecek bir söyleşiyle okurlarının karşısına çıkıyor.

Atasü’nün ilk öyküsü ‘Kadınlar da Vardır’, 1982 yılında dönemin en önemli öykü ödüllerinden ‘Akademi Kitabevi Öykü Ödülü’nü kazandı. 1983’de yayımlanan bu eser, Türkçe edebiyatın kadını anlatışına yepyeni bir boyut katmıştır.

Öyküleri, 1981’den bu yana, Sanat Edebiyat’81, Düşün, Çağdaş Türk Dili, Varlık; deneme, inceleme ve makaleleri Saçak, Çağdaş Türk Dili, Cumhuriyet Kitap, Radikal Kitap, Varlık, Papirüs gibi dergilerle Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinde yayımlandı ve yayımlanmaktadır.


‘Dağın Öteki Yüzü’ adlı romanı İngilizceye (2000), ‘Lanetliler’ Almancaya (2004), ‘Bir Yaşdönümü Rüyası’ Yunancaya (2005), İngilizceye (2013) çevrilip yayımlanmıştır. Atasü’nün bazı öyküleri İngiltere, ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Çekya ve Hırvatistan’da yayımlanan öykü antolojilerinde yer almıştır.


Erendiz Atasü, son kitaplarından olan ‘Şairin Ölümü’ adlı öykü kitabında aşkı, cinselliği, bağlılığı, evlilikleri, yaşlanmayı, genç olmayı sorguluyor. ‘Türk Romanında Bir Gezinti’ kitabında ise hem meraklı okurlar hem de öğrenciler için vazgeçilmez bir kaynak. Atasü, bu kitabında son dönemde edebiyat üzerine yazdığı denemelerini bir araya getiriyor. 


“Barış ve Edebiyat”, “Şehir ve Yazar” gibi temalara eğilen denemelerin yanı sıra Suat Derviş’ten Leylâ Erbil’e, Sevgi Soysal’dan Pınar Kür’e, Mine Söğüt’ten Şebnem İşigüzel’e, yakın geçmişten ve günümüzden kadın yazarların eserlerine ışık tutuyor. Yaşar Kemal’i konu alan denemesinde onun destansı romanını, Orhan Kemal’de ise yazarın sosyalist ve hümanist yanını ele alıyor. Bundan başka günümüz edebiyatına, öykü sanatına ve Batı edebiyatından örneklere değindiği yazılarına da yer veriyor.


Toplam 24 eseri bulunan Erendiz Atasü, söyleşisinin ardından kitaplarını da imzalayacak.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon