‘Şiir barışa giden yoldur’

Dünya Şiir Hareketi’nin (World Poetry Movement-WPM) dünya çapındaki tüm şiir insanlarına kasım – aralık ayları içerisinde düzenlenmesini önerdiği şiir etkinlikleri İstanbul’da yapıldı.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 22:36
‘Şiir barışa  giden yoldur’
Abone Ol google-news

 “Şiir barışa giden yoldur, kadın da” başlıklı buluşmanın önceki akşamki ev sahibi Nâzım Hikmet Vakfı oldu. Etkinliğe Dünya Şiir Hareketi yönetim kurulunda bulunan gazetemiz yazarı Ataol Behramoğlu ile gazetemiz Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turgay Fişekçi destek verdi. Nurduran Duman ise etkinliğin yürütücülüğünü üstlendi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Gerçek Alnıaçık’ın sunduğu, Nilüfer Kıyıcılardan’ın piyano ile eşlik ettiği, şairlerin şiirlerinden oluşan sunumu tiyatro sanatçısı ve yönetmen Kürşat Alnıaçık yönetti. Etkinliğe PEN Türkiye de temsilcisiyle şiir okuyarak katkı koydu.

Ataol Behramoğlu, gecenin açılış konuşmasını yaparken, şunları dile getirdi: “Dünya Şiir Hareketi’nin çağrısıyla dünyanın pek çok ülkesinde 2019 Kasım ve Aralık aylarında şairler barış için seslerini yükseltiyor. Bizler, dünya şairleri, silah sesleri yerine sevgi sözleri, barış dizeleri yükselsin istiyoruz. Şiir barışa giden yoldur. Yürekten gelen bir dize, bir sevgi sözü, bütün silahlardan daha güçlüdür. Şu anda, burada barış için şiirlerimizi okuyacak olan bizler, dünya şiirinin büyük barış korosu içinde yer almaktan gurur duyuyoruz.”

Etkinliğe katılan şairler ise şöyle: Pelin Batu, Gülsüm Cengiz, Nurduran Duman, Aslı Durak, Tülin Dursun, Gülseli İnal, Arife Kalender, Hilal Karahan, Çağla Meknuze, Nilay Özer, Pelin Özer, Leyla Şahin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler