Sahnede Rusya ile işbirliği

23. İstanbul Tiyatro Festivali'ndeki Golden Mask İstanbul'da programında Rusya'nın yıldız tiyatrocuları yer alıyor

Yayınlanma: 20.11.2019 - 23:43
Sahnede Rusya ile işbirliği
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Tiyatro Festivali, iki yıldır Golden Mask Rus Sahne Sanatları Festivali’yle işbirliği içerisinde. Golden Mask, geçen yıl sahnelenen “Hamlet | Collage” oyununun ardından bu yıl 4 farklı yapımla festivalde yer alıyor. Bu işbirliğinin Zorlu PSM’de yapılan basın toplantısına İstanbul Tiyatro Festivali direktörü Leman Yılmaz ile Golden Mask Festival direktörü Maria Revyakina katıldı. Leman Yılmaz, Rusya’yla 2006 yılına kadar olan işbirliklerinin daha sonra azaldığını ancak son iki senedir ilişkilerin yeniden canlandığını belirterek 2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı sayesinde bu yıl işbirliğinin de arttığını anlattı.

Maria Revyakina ise İstanbul Tiyatro Festivali’nde bulunmaktan keyif aldıklarına değinmekle birlikte hiç bilmedikleri bir tiyatro kültürü olan ülkeye geldiklerini ama geçen sene her şeyin çok güzel geçtiğini dile getirdi. Revyakina, bu yıl İstanbul’a getirdikleri yapımları tanıttı. Rus direktör, biri hariç diğer temsillerin ödüllü olduğuna vurguladı. Yılmaz da bu yıl Rusya’dan 150’ye yakın misafir ağırlandığını ve oyunlardaki tüm oyuncuların Rusya’nın yıldız isimleri olduğuna dikkat çekti. Leman Yılmaz, gelecek yıl  festivalde işbirliği yapılacak ülkeyi Hollanda olarak açıkladı.  

İŞTE O OYUNLAR

Golden Mask İstanbul’da kapsamında; çağdaş dans ve baleyi özgün sanatsal vizyonuyla harmanlayan yenilikçi dans topluluğu Moskova Balesi’nin yedi yetenekli dansçısının yorumuyla sahnelenen “Her Yol Kuzeye Çıkar” 18 ve 19 Kasım’da sahnelendi. Rusya’nın köklü tiyatrosu Theatre of Nations’ın sahne tasarımıyla dikkat çeken müzikal “Sirk” 19 Kasım’da izleyiciyle buluştu.

Çağdaş Rus edebiyatının “kurucusu” kabul edilen Puşkin’in eseri “Yevgeni Onegin”, Rusya’nın adı tarihe geçen köklü tiyatrosu Vaktangov Tiyatrosu’nun usta oyuncuları ve Litvanyalı yıldız yönetmen Rimas Tuminas’ın yorumuyla bugün ve yarın saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.

Ivan Vyrypaev’in kalemiyle Ortadoğu’nun güncel meselelerine farklı bir bakış sunan “İran Konferansı” 23 Kasım saat 20.30’da seyirciyle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler