Aşk, tutku ve ihtiras

Dansın koreografisini üstlenen ve Lady Macbeht’i canlandıran Ina Broeckx, “Shakespeare, bu oyuna zaman üstü ve evrensel duygular katmış, bu yüzden hikâyemiz belirsiz bir zaman ve mekânda geçiyor” diyor.

Yayınlanma: 06.12.2019 - 02:00
Aşk, tutku ve ihtiras
Abone Ol google-news

imPerfect Dancers Company, “Lady Macbeth” ile Türkiye’de ilk kez 13 Aralık’ta saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda izleyici ile buluşacak.

“Lady Macbeth” Pisa Opera ve Balesi’nin yerleşik dans topluluğu imPerfect Dancers Company, kurucuları Walter Matteini ve Ina Broeckx’un koreografisiyle Shakespeare’in zamansız trajedisinden esinlenilerek ortaya çıktı. Performans, Macbeth ve karısı arasındaki yıkıcı ve kasvetli aşk hikâyesine odaklanıyor. Macbeth ve Lady Macbeth’in, tutkuları, hırsları ve amansız güç arayışları, kendi entrikalarına kurban gitmelerine neden olur. Dansın koreografisini üstlenen ve Lady Macbeht’i canladıran Ina Broeckx, “Shakespeare, bu oyuna zaman üstü ve evrensel duygular katmış, bu yüzden hikayemiz belirsiz bir zaman ve mekânda geçeriyor” diyor. “Lady Macbeth” adlı dans gösterisinde hikaye Shakespeare’in oyununun bittiği yerde başlıyor yani Macbethler çoktan ölmüştür. 

Sonra bu hikâyenin devamında, ölümle birlikte, dünyevi ıstıraplarından kurtulmuş olmalarına rağmen, geçmişlerinin en karanlık dönemini sonsuza dek tekrar tekrar yaşamaya mahkûm edilirler. Kendilerine verilmiş olan bu ceza, birbirlerine de çektirdikleri bir ceza haline gelir. Her biri diğerini gerçek suçlu olarak görür ve böylece devamlı birbirlerini suçlarlar. 

Broeckx, kendi hikâyeleri için düşüncelerin şekil aldığını, karakterlerin canlandığını ve bir zamanlar kahramanları oldukları dramatik olayları yeniden yaşamaya başladıklarını söylüyor ve ekliyor, “Ancak anılar gibi, bu olaylar zaman içinde değişir. Dahası, kâbuslarının içine sevgi ve şefkat anları serpiştirilmiştir” diyor.

Kısacası danstaki hikayede “Lady Macbeth”, yaşam ve ölümü, insanlar arasındaki belirsiz ilişkileri konu alan, izleyiciyi insan ruhunun karmaşıklıklarını keşfetme yolculuğuna çıkaran bir dram...

2009 yılında İtalya’da kurulan topluluk, Walter Matteini ve Ina Broeckx’in sanat direktörlüğünü ile repertuvarını genişleterek, izleyenleri hassas ve güçlü performanslarıyla Kuzey Amerika’da (Kanada ve ABD), Güney Amerika’da (Kolombiya ve Uruguay), Afrika’da (Tanzanya), Asya’da (İsrail ve Türkiye) ve Avrupa’da (Hırvatistan, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İsviçre ve Hollanda) gibi şehirlerde performanslar yapmış ve çağdaş, sıra dışı yapıtlarıyla dikkatleri toplamış. Türkiye’ye ilk kez geldiklerini söyleyen Broeckx, Türkiye seyircisi için bir performans sahnelecekleri için oldukça heyecanlı olduklarının altını çiziyor. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler