Hayal et, dans et ve yaşa

Popüler kültür tarihinin efsane müzikali Fame, 1980 kuşağının hayranlıkla izlenen ve merakla beklenenleri arasındaydı.

Yayınlanma: 08.12.2019 - 02:00
Hayal et, dans et ve yaşa
Abone Ol google-news

Michael Gore imzalı Fame Müzikali, Londra’nın dünyaca ünlü müzikal sahnesi West End’den İstanbul’a geliyor. 30. yıl turnesinde, dansın tüm coşkusunu yaşatacak 80’lerin unutulmaz müzikali, dans, aşk, romantizm, hırs ve ihtirasla örülü hikâyesiyle 10-15 Aralık tarihleri arasında 22 kişilik oyuncu, 11 kişilik teknik ekip, 4 kişilik müzisyen kadrosuyla Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. 

Yine 1980 yapımı filmiyle hafızalara kazınan ve New York Performans Sanatları Okulu öğrencilerinin yaşamlarını konu alan hikâye dün gibi aklımızda. 

Yönetmenliğini ve koreografisini Nick Winston’ın üstlendiği Fame Müzikali’nin kadrosunda; Keith Jack, Jorgie Porter, Hayley Johnston, Stephanie Rojas, Molly McGuire, Jamal Crawford, Albey Brooks, Louisa Beadel, Simon Anthony, Alexander Zane, Katie Warsop, Tom Mussell, Morgan Jackson, Ryan Kayode, Duncan Smith, Serina Matthews ve Daisy Edwards yer alıyor. 

Fame Müzikali’nin başrol oyuncularından Jorgie Porter’ı daha önce dizilerde seyrettik. Porter, Channel 4’te yayımlanan “Hollyoaks” adlı dizide Theresa McQueen’i oynuyordu. Şimdi sahnedeki ilk rolü olan oyuncu, Fame’de balerin Iris Kelly’yi, ünlü ve başarılı olmak isteyen bir genç kadının hayatını canlandırıyor. Porter, “Iris’in başarıya ulaşmak için izlediği yol, benim hayatımda izlediğim yola çok benziyor” diyor. 

Oyuncu, role hazırlık sürecini ise şöyle anlatıyor: “Üç senemi, Chester’da Hammond Dance School’da hergün dans ederek geçirdim. Bunu birçok kişinin şarkı söylediği, davul ve trompet çalıştığı bir etüt odasında yaptım. Fame, benim üzerimde çok erken yaşlardan itibaren etki yaratmaya başladı. Henüz küçük bir kızken kiliseye dans derslerine gittiğimi hatırlıyorum; ve ‘Fame’ şarkısı bu derslerde silinmez izler bırakan parçalardan biriydi. O dersler dansa olan aşkımı bulduğum yerlerdi, zıplıyor ve Fame’in başındaki star zıplayışını yapıyordum. Fame, gerçekten kalbinize gidiyor, çünkü müzik gerçekten inanılmaz” diyor. 

“BU ROL KENDİME HEDİYEM”

Müzikalin hazırlık döneminde kendisini sadece Fame’e adadığını söyleyen sanatçı, “Başka şeylerle uğraşırken bu işten uzaklaşmak istemedim. Bu rol benim kendime hediye etmek istediğim şeydi. Tiyatro benim için yeni bir deneyim. Gerçekten gergin oluyorum, sanırım kim yeni bir işe başlasa böyle olur ve yetersiz olduğunuzu düşünürsünüz. Fakat bu gerginlik zamanla yerini heyecana ve adrenaline bırakıyor ve her bir şov sihirli bir hale geliyor” diyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler