Altın Küre'de 'Charlie Hebdo' protestosu

Altın Küre’lerin ödül gecesine Charlie Hebdo katliamına karşı protestolar damga vurdu.

Yayınlanma: 12.01.2015 - 22:17
Abone Ol google-news

Her yıl Hollywood Yabancı Gazeteciler Birliği’nce verilen ve Oscar’ların habercisi sayılan Altın Küre ödüllerinin Los Angeles, Beverly Hills’de düzenlenen törenine, Paris’teki Charlie Hebdo katliamına karşı gerçekleştirilen protesto damgasını vurdu. Pek çok yıldız, ünlü mizah dergisi çizerlerine karşı girişilen kanlı saldırıyı lanetleyen ve ifade özgürlüğünü savunan konuşmalar yaparken, bazı sanatçılar
da kırmızı halıda “Ben Charlie’yim!” pankartı taşıdı. Gecede Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne değer görülen George Clooney’nin yakasına “Ben Charlie’yim!” rozeti, Helen Mirren’in de giysisine bir kalem taktığı görüldü.

Clooney, ödülünü alırken, önceki gün Paris’te yapılan, yüzlerce kişinin katıldığı Charlie Hedbo yürüyüşüne değinerek, “Sadece Fransa’da değil dünyanın her yerinde yürüyen milyonlarca insan vardı. Onlar Hıristiyan, Yahudi ve Müslüman... Onlar protesto etmek için yürümüyor, bir fikri desteklemek için, korku içinde yürümememiz için yürüyor. Biz de korkmayacağız. O yüzden, ben Charlie’yim” dedi. Sinema kategorisinde, ödüllere damgasını vuran ise, Richard Linklater’ın “Boyhood - Çocukluk” adlı filmi oldu. “Çocukluk” drama dalında En İyi Film seçilirken, Linklater En İyi Yönetmen, Patricia Arquette de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerine değer görüldüler. Linklater, ödülünü
dünyadaki bütün anne babalara adarken “Bu dünyada hepimiz kusurluyuz. Hiç kimse mükemmel değil” dedi.

Müzikal ya da komedi dalında ise beklendiği gibi “Büyük Budapeşte Oteli” En İyi Film seçilirken; drama dalında “The Theory of Everything - Her Şeyin Teorisi” filminde ünlü fizikçi Stephen Hawking’i  Oyuncu ödülünü kazandı.

Drama dalında Julianne Moore “Still Alice” adlı filmdeki yorumuyla En İyi Kadın Oyuncu seçilirken; müzikal ya da komedi dalında Michael Keaton “Birdman”deki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Müzikal ya da komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise, “Big Eyes - İri Gözler” filmindeki başarısıyla Amy Adams’ın oldu. Rus filmi “Leviathan” da En İyi Yabancı Film seçildi.

Televizyon kategorisinde, drama dalında “The Affair” En İyi Dizi seçilirken; Türkiye’de de gösterilen “House of Cards”ın baş oyuncusu Kevin Spacey En İyi Erkek Oyuncu ödülüne değer görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler