Talât Halman “Kahramanlar ve Soytarılar” ile anılıyor

İlk Kültür Bakanı büyük şair ve usta çevirmen Talât Sait Halman yazılışının 30. yılında“Kahramanlar ve Soytarılar” ile İBB Şehir Tiyatroları’nın öncülüğünde geniş sanatçı katılımıyla anılacak.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 17:45
Abone Ol google-news
 
“Şair Talât Sait Halman'dan Dilimize  Shakespeare’in Dünyası; Kahramanlar ve Soytarılar" adlı  18 Ocak 2015 Pazar günü saat 20.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilecek anma gecesi Selim Atakan’ın Shakespeare soneleri için bestelediği müziklerin eşlik edeceği ve Seçkin Selvi’nin açılış konuşması ile başlayacak.
 
Türk dili ve edebiyatına çok ciddi  katkıları bulunan, yaptığı çalışmalarla Türkiye edebiyat ve kültürünü dünyaya, dünya edebiyatını Türkiye’ye tanıtan Talât Sait Halman’ın anısına gerçekleştirilecek olan gecede; Halman’ın Shakespeare eserlerinden seçtiği tirat ve soneleri, Shakespeare’e dair anı ve anlatıları, dünya ve Türkiye’deki oyunlarda yer almış pek çok komik hikâyeyle harmanladığı “Kahramanlar ve Soytarılar” isimli oyunu okunacak.
 
Dünya tiyatro yazınının büyük ismi Shakespeare’in hemen hemen bütün eserlerinden alıntılarla şekillenen ve ilk kez 1985’in Ocak ayında Müşfik Kenter tarafından sahnelenen “Kahramanlar ve Soytarılar”,  yazılışının 30. yılında usta şairin anısına, bir saygı duruşu olarak Şehir Tiyatroları Sahnesi’nden seyirciyi selamlayacak.
 
“Kahramanlar ve Soytarılar” oyununa aralarında Halman’ın kızı Defne Halman , yakın dostları Yıldız Kenter, Genco Erkal, Zeliha Berksoy, Zafer Ergin, Meral Çetinkaya, Gülriz Sururi, Tilbe Saran’ın da olduğu Türk tiyatrosunun pek çok ismi birlikte ses verecek. İşte o isimler arasında;
 

Aliye Uzunatağan, Ani İpekkaya, Bülent Emin Yarar, Derya Alabora, Engin Alkan, Erhan Yazıcıoğlu, Levent Öktem, Mehmet Ali Kaptanlar, Orhan Alkaya, Selçuk Yöntem, Taner Barlas, Taner Birsel, Tomris İncer, Ülkü Duru, Yetkin Dikinciler’de bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler