Büyük usta direniyor

Akciğer enfeksiyonu ve kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırılan edebiyatın çınarı Yaşar Kemal’in sağlık durumunun ‘stabil’ olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

Akciğer enfeksiyonu ve kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırılan edebiyatımızın büyük ustası Yaşar Kemal’in sağlık durumunun durağan ve kontrol altında olduğu belirtildi. Yazarın eşi Ayşe Semiha Baban yazarın sağlık durumu için “Temkinli bir şekilde bekliyoruz” dedi.

Yaşar Kemal’e geçmiş olsun ziyaretleri ise gün boyu sürdü. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Raşit Tükel, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yazarı ziyaret eden isimler oldu.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç gazetemiz çalışanları adına dün Yaşar Kemal’i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan yazarın durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, olumsuzluğa gidişin söz konusu olmadığını belirtirken “Kısa zamanda daha iyi haber vermeyi umut ediyoruz” dedi. Karan bir gazetecinin Yaşar Kemal’in şuurunun açık olup olmadığı yönündeki soruyu ise yanıtlamadı. Diğer taraftan yazarı ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Şuuru yarı açık, biraz uyutuluyor. Ama neticede iletişim kurulabiliyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’ı telefonla arayarak geçmiş olsan temennisini iletti.

Sendikası üyeleri tarafından yazarın tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi’nin bahçesine “Diren İnce Memed!” pankartı asıldı ve sendika üyeleri tarafından “Diren İnce Memed yanındayız” sloganı atıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler