Alexsandar Popovski yorumuyla Shakespeare

Ünlü İngiliz yazar William Shakespeare’in merkezine aşk hikayesini yerleştirdiği ve onun üzerinden döneminin toplumsal değerlerini gözler önüne serdiği “Bir Yaz Gecesi Rüyası” adlı komedyası Ocak ayından itibaren İBBŞT sahnelerinden seyirciyi başarıyla selamlıyor.

Yayınlanma: 20.01.2015 - 07:22
Abone Ol google-news

 
7 Ocak’ta ilk kez sahnelenen Bir Yaz Gecesi Rüyası , dün akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gala gösterimini yaptı. Oyun, yine İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ve pek çok ödüle layık görülen“Tehlikeli İlişkiler” in yönetmeni Aleksandar Popovski ve başoyuncusu Levent Üzümcü tarafından çağdaş bir reji anlayışıyla sahneleniyor.
 
Metni sahneye olduğu gibi aktarmak yerine, onunla oynamayı ve görsel olarak etkileyici bir performansa çevirmeyi tercih eden Popovski, “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nı sahnelerken üç ana eksende ilerleyen hikayeyi sahne tasarımına da yansıtmış. Yalın fonksiyonel ve şık olmayı, oyunda çok önemli roller üstlenen dekor tasarımını akrobasi eğitimi de alan sanatçılar benimseyerek oldukça iyi kullanıyorlar.
 
Oyun, saray çevresinden Theseus ve Hippolyta ile dört genç aşık arasında geçen olayların yanı sıra esnafların dünyası ve periler dünyası arasında geçiyor. Gala gösteriminde deneyimli oyuncular Levent Üzümcü ve Yavuz Şeker ile genç yıldız Arda Aydın büyük alkış alırken, diğer rollerde Selin İşcan, Gürol Güngör, Özgür Akakça, Onur Demircan, Nurdan Kalınağa, Canan Kübra Birinci, Çağlar Yiğitoğulları, Onur Şirin, Dilay Taşkaya, Elyesa Çağlar Evkaya, Müslüm Köse, Hazal Uprak, Aslı Şahin, Gürkan Bağbuğrol da rejinin gereğini başarıyla yerine getiriyorlar.
 
Çevirisi Özdemir Nutku, müziği Kiril Dzajkovski, sahne ve ışık tasarımı Sven Jonke, kostüm tasarımı Jelena Prokovic, efekt tasarımıErhan Aşar, koreografisi ise Handan Ergiydiren Doğan’a ait olan  oyun; 29-31 Ocak 2015 tarihlerinde ise Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde izlenebilir.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon