Grinin tonu kaçmış

Kitaptan sinemaya uyarlanan filmi sinema eleştirmenleri beğenmedi. Filmle ilgili tartışmalı olabilecek içeriğin yumuşatıldığıyla ilgili eleştiriler geldi.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 04:21
Abone Ol google-news

Tüm dünyada çok satan erotik romanın aynı adla sinema uyarlaması olan “Grinin Elli Tonu” bugün gösterime giriyor. Pek çok ülkede vizyona girmeden biletleri satılan, merakla beklenen film, sinema eleştirmenlerimizin gözünde sınıfta kaldı.

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, filmi, özellikle burjuva kadınlarının ilgisini çekmek için yazılmış yüzeysel bir seks romanının daha da yüzeysel bir biçimde sinemalaşması olarak niteledi.

Dorsay, “Grinin Elli Tonu filmini gerçek sinemaseverlerin olduğu kadar genel geçer sinema seyircisinin de pek ilgilendireceğini sanmıyorum, belki yeniyetmelerin dışında...” yorumunu yaptı.

Ali Ulvi Uyanık da filmin genç kadınlara yönelik ticari bir film olduğunu belirterek “Sıkıcı, hem de çok sıkıcı bir film...” dedi. Sinema dergisi Altyazı’nın eleştirmeni Berke Göl ise “Tartışmalı olabilecek içeriğini fazlasıyla yumuşatan, evcilleştiren ve hikâyesinin gerektirdiği cesaretten yoksun bir film. Sözde sınırları zorlayan bir ilişkiyi tasvir edecekken kendisi sınırları zorlamaktan kaçındığı için yüzeysel kalıyor ve film gitgide etkisini yitiriyor” dedi.

SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi Banu Bozdemir de Twitter hesabında “Grinin Elli Tonu, tonunu ayarlayamamış ya da fazlaca yumuşak tutmuş bir film. Kısaca tatmin etmedi!” görüşünü paylaştı.

E. L. James’in romanından Sam Taylor-Johnson’ın beyazperdeye aktardığı filmde, başrolü Jamie Dornan ve Dakota Johnson paylaşıyor.

“Grinin Elli Tonu” üçlemesi yayımlandığından bu yana tüm dünyada 51 dile çevrildi, e-kitap ve baskı olarak 100 milyonun üzerinde satış yaptı.

Filmin gösterimi, “pornografik” olduğu gerekçesiyle Malezya’da yasaklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler