Oyuncuya soruşturma açtı, kendisi soruşturmalık oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Nejat Birecik hakkında, “Ankara DT oyuncusu Tuncer Yığcı’nın disiplin soruşturması sürecinde hakkında gizli kalması gereken bilgileri kamuoyuna açıkladığı” gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına onay verdi.

Yayınlanma: 15.02.2015 - 19:03
Abone Ol google-news

Birecik, Ordu ilinde turnedeyken kişisel Facebook hesabında “Ordu göreve...” yazan Ankara DT oyuncusu Yığcı hakkında “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) göreve atanması muhtemel kişiyi kast ederek (Birecik’i) DT’ye karşı kışkırtmak” gerekçesiyle soruşturma başlatmış, soruşturmanın kamuoyuna yansıması ve tepki görmesi sonrasında da yaptığı yazılı açıklamada Yığcı hakkında başlatılan bir diğer soruşturmayı ifşa ederek, olayın üstünü kapatmaya çalışmıştı.

Cumhuriyet, Kasım ayında, DT Genel Müdürü Birecik’in, Ankara Ekin Tiyatrosu’yla Ordu’ya turneye giden Ankara DT oyuncusu Tuncer Yığcı’nın Facebook hesabında esprili bir dille yazdığı “Ordu... Göreve...” şeklindeki sözleri nedeniyle “TSK’yi göreve atanması muhtemel kişiyi kast ederek (Birecik’i) DT’ye karşı kışkırtmak” suçlamasıyla soruşturma başlattığını yazmıştı. Olayın kamuoyunda duyulması ve tepki görmesi nedeniyle DT Genel Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapılarak, olay “örtbas” edilmeye çalışılmıştı. Açıklamada, Yığcı hakkında “Ordu... Göreve...” soruşturması olmadığı ileri sürülerek, “Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde görevli bir sanatçı tarafından ‘Vücut bütünlüğünü tehdit ve hakaret’ iddiasıyla, Genel Müdürlüğümüze, 24.10.2014 tarihinde, Ankara DT sanatçısı Tuncer Yığcı hakkında şikâyet dilekçesi iletilmiştir. Konu mevzuat gereği Disiplin Kurulu’nda görüşülmüş, dilekçe ve eklerindANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - e yer alan -gazete haberinde geçen ifadenin bulunduğu belge de dahil- belgeler nedeniyle ilgilinin savunması alınmış; ancak hakkında işlem yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir” denilmişti. Hatta söz konusu açıklama, gazete ve TV’lerin haber merkezlerine gönderilmekle kalmamış, DT Genel Müdürlüğü’nün panolarına da asılmıştı. 
 
 
Yığcı bakanlığa şikayet dilekçesi verdi
 
Yığcı da kendisi hakkında başlatılan bir diğer soruşturmanın kurum panolarında asıldığı ve genel müdürlükçe ifşa edildiği gerekçesiyle Birecik hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na şikayet dilekçesi yazmış ve Birecik’in konuyla ilgili olarak soruşturulmasını talep etmişti. Bakanlık, Yığcı’nın bu talebini yerinde bularak, Birecik’in “Yığcı’nın disiplin soruşturması sürecinde hakkında gizli kalması gereken bilgileri kamuoyuna açıkladığı gerekçesiyle” soruşturma başlatılmasına onay verdi. Bakanlığın “Birecik’in kamu görevini kötüye kullandığı kanaatinde olduğu” belirtildi. 

--

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler