Korsan Oscar’lar

Yarın gece açıklanacak Oscar ödülleri, filmlerin internetten korsan indirmelerine bakılarak belirlenecek olsaydı, “American Sniper” (Amerikan Keskin Nişancısı) En İyi Film, “Birdman”in yönetmeni Alejandro Inarruti de En İyi Yönetmen seçilirdi.

Yayınlanma: 21.02.2015 - 03:36
Abone Ol google-news

BBC’nin haberine göre, Oscar ödüllerine çeşitli dallarda aday filmlerin pek çoğu internetten yasadışı biçimde indirilerek seyrediliyor. İnternetteki korsanlıkları televizyon sektörü adına denetleyen Irdeto adlı ABD şirketi, “Selma”, “Wild”, “American Sniper”, “Still Alice” ve “Birdman” adlı filmlerin yasadışı bir biçimde en çok indirilen yapımlar olduğunu, bu filmlerin birçoğunun en az 100 bin defadan fazla indirildiğini açıkladı.

 

1.4 MİLYON KEZ İNDİRİLDİ

En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında aday olan “American Sniper”ın 1 milyon 400 bin kez; En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olan “Gone Girl”ün 1 milyon 250 bin kere; En İyi Film, Yönetmen ve Erkek Oyuncu dallarında aday olan “Birdman”in de 800 bin defa korsan bir biçimde indirildiği öğrenildi. Açıklamada, Oscar adaylarının açıklanmasının ve aday filmlerle ilgili medya haberlerinin çok sayıda internet kullanıcısını filmleri yasadışı sitelerde aramaya yönelttiği, bazen de Oscar ödülleri için oy kullanan Akademi üyelerinin kullanımına sunulan DVD’lerin korsan izlemelere kaynaklık ettiği belirtildi. Söz konusu korsanlıkların, hem DVD satışlarını, hem de filmlerin sinemalardaki izlenme oranlarını olumsuz etkileyeceği ileri sürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler