Odalar ışıksız kaldı

Besteci , söz yazarı ve şarkıcı Kayahan (66) dün sabah hayata veda etti. Sanatçı bir süredir yumuşak doku kanseri nedeniyle tedavi görüyordu.

Yayınlanma: 03.04.2015 - 22:44
Abone Ol google-news

Besteci, söz yazarı ve şarkıcı Kayahan dün sabah saatlerinde 66 yaşında hayata veda etti. Bir süredir yumuşak doku kanserinden hastanede tedavi altında olan Kayahan’ın hastalığının ilerlemesi sonucu oluşan solunum yetmezliği ve bunun beraberinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Kayahan için bugün saat 10.30’da Cemal Reşit Rey’de bir tören düzenlenecek. Sanatçı, törenden sonra Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’na defnedilecek. Öte yandan, Kayahan’ın ailesi cenazeye çiçek gönderilmemesini, bunun yerine Mehmetçik Vakfı’na bağış yapılmasını istedi.

1949 İzmir doğumlu olan Kayahan gençlik yıllarını Ankara’da geçirdi. Türk pop müziğinin kimliğini oluşturan üç kırkbeşlik, bir longplay, 13 kaset ve CD ve bir single çalışması yaptı. 1986’da ilk büyük ödülünü katıldığı Uluslararası Akdeniz Müzik Yarışmasında ‘’Geceler’’ şarkısı ile kazandı. 1989’da Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Gözlerinin Hapsindeyim”’ adlı şarkısıyla ülkemizi temsil etti. 1991 yılında çıkardığı “Yemin Ettim” adlı albümüyle satış rekoru kırmıştı. 1992’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ankara Kızılay Meydanı’nda 160 bini aşkın izleyiciye konser verdi. 1997’de İpek Açar’la evlenen Kayahan’ın Aslı Gönül ve Beste isminde iki kızı var.

Dinleyicilerine sevdalıydı

Kayahan’ın ölümünün ardından siyasi isimler de başsağlığı mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Er- doğan “Şarkıları ve sesiyle, aziz mille- timizin gönlünde müstesna bir yer edinen Kayahan, Türk pop müziği- nin gelişiminde önemli rol oynamış, derin izler bırakmıştır” derken Kültür ve Turizm Baka- nı Ömer Çelik de “Ka- yahan, gönüllerde iz bırakan eserleri ve beyefendi tarzıyla yüreklerimizde her zaman özel bir yere sahip olacak” dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise “Türk müziğine sayısız beste kazandıran, bir neslin şarkılarıyla büyüdüğü Kayahan’ı kaybetmenin hüznü içindeyiz” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Kayahan; sevginin, samimiyetin sanatçısıydı. Dinleyicisine hep sevdalı kaldı. Milletimize has zarif duyguların kaybıdır. Başımız sağolsun” ifadelerini kullandı.

SANATÇI DOSTLARI HÜZÜNLÜ

‘Bize yine esmer günler düştü’

Radyo ve TV yapımcısı ve şarkı sözü yazarı Sezen Cumhur Önal “Kayahan, efendi, sakin, yürekli; sanatçı kelimesinin tam karşılığıydı. Yazıyor, besteliyor ve söylüyordu. Herkes ondan ibret almalı. Çünkü kendi ışığını kendi yarattı” derken şarkıcı Nilüfer bugün Manisa Kent Park’ta vereceği konseri iptal etti. Nilüfer, Istagram hesabından “Beni affet Manisa yapamadım. Canım çok yanıyor. Yakında beraber olmak dileğiyle Allah’a emanet olun..” dedi. Pek çok ünlü isim de sosyal medyadan Kayahan’ın ölümüyle ilgili mesajlar paylaştı.

Ajda Pekkan “Şarkılar öksüz kaldı. Dev çınar, asla unutmayacağım, müzik dostum Kayahan, çok üzgünüm çok” derken Attila Özdemiroğlu “Sanatçılar göçer ama ölmezler. Yaratımları ile sonsuza kadar yaşarlar. Hoşça kal dostum Kayahan. Tüm sevenlerin burada seninle birlikteyiz” dedi. Tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi “Kayahan, dilimizde, sözleri, kulağımızda melodileri, gözümüzde kliplerindeki sahiciliği ile...” şarkıcı Ayşegül Aldinç de “Her gönülde iz bırakıp gitmek hiç kolay değil.. Muhteşem şarkıların hep yaşayacak... Böyle gitmek var mıydı?” dedi. Cem Yılmaz “Huzur içinde yatsın mekanı cennet olsun. Kayahan bir tanedir” derken Göksel de “Bize yine esmer günler düştü!” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler