Kibela Galeri Ressam Cihat Aral’ı tanıtıyor

İş Sanat Kibele Galerisi, çağdaş figüratif resmin önde gelen temsilcilerinden Cihat Aral’ın eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Kendi deyimiyle zamana tanıklık eden sanatçı, resimlerinde insanı ve doğa sevgisini tuvale yansıtıyor.

Yayınlanma: 05.01.2014 - 20:20
Abone Ol google-news
Cihat Aral sanat yaşamının başlangıcı olarak nitelendirdiği 60’lıyılların sonunda kent insanlarını, onların çocuklarını ve yaşam biçimlerini gözlemleyerek; figürlerini canlı bir üslupla betimledi. Sanatçının resimleri, 1971-74 yılları arasında uzmanlık eğitimini almak üzere yaşadığı Paris’te daha renkli bir yapıya büründü.
 
Cihat Aral sanat görüşünü “Merkez insan olunca; figürü temel tutan resim anlayışı bütünüyle sosyal hayatın politik, ekonomik, sosyolojik değerlerinin özünü taşır. Resim dipdiri bir başkaldırı, bir protesto alanıdır ve iyi resim unutulmaz” diye özetliyor. Sanatçının yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda ve müzelerde yapıtları bulunuyor.
 
Cihat Aral’ın 50 yıllık sanat yaşamı boyunca, farklı zaman dilimlerinde ortaya çıkarttığı eserler 21 Aralık 2013 - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde izlenebilir.
 
Sanatçı, 1943 yılında doğdu. 1964-69 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü Neşet Günal Atölyesi’nde öğrenim gördü. İlk kişisel sergisini 1970 yılında Taksim Sanat Galerisi’nde açtı. Aynı yıl Fransa’ya devlet bursu ile gönderilen sanatçı Paris Ulusal Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda resim dalında dört yıl ihtisas yaptı. Fransa’da birçok kişisel ve karma sergiyle eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Sanat yaşamı boyunca yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda kişisel sergi açan Aral çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon