Erdoğan ‘bağdan’ sanatçı kovuyor

‘Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim’ sözleri üzerine sosyal medyada linç kampayası başlatılan Defne Halman’ı bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef gösterdi. Pek çok tiyatro sanatçısı ve tiyatro topluluğu Halman’a destek oldu.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 06:45
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Rumelihisarı sahnesine mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim” sözleri üzerine sosyal medyada karalama ve linç kampanyası başlatılan tiyatro oyuncusu Defne Halman’ı hedef gösterdi. Erdoğan, Ankara’da TİKA toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “sanatçı olduğu iddiasındaki birileri” şeklinde nitelediği Halman için “Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekânı” dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Fatih’in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Fatih’in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bihaber olanlarla bunları istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Biz, dünyanın dört bir yanında ecdadın emanetlerini ihya etmenin çabası içindeyken bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih’in emanetinin ihyasını engellemeye çalışıyor.”

Linç girişimi

“Sanatçılara linç grişimine hayır!” diyen pek çok tiyatro sanatçısı ve tiyatro topluluğudestek verdi. Sosyal medyada #defnehalmanınyanındayız başlıklı hashtag açıldı. Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal da sosyal medya hesabında “Dini oya çevirmeye çalışan Saraylı istismarcıya dur deyin” dedi.

Halman, 4 Mayıs’ta düzenlenen 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşmasında “Birlikte ne kadar güçlüyüz, ne kadar güzeliz. Bu gücümüzü sansüre karşı koymak için de kullanalım. AKM’yi çürümeye bırakanlara dur demek için de kullanalım bu gücü... Rumelihisarı Sahnesi’ne mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim” demişti. Bunun üzerine, sosyal medyada, “Skandal çağrı”, “ödül törenine gölge düşürdü”, “Fetih’in sembölü camiye savaş açtılar”, “Tiyatrocuların soyu Bizans olabilir”, “Tiyatrocuları Rumeli Hisarı’ndaki mescide karşı sahneden örgütledi”, “Allah düşmanı” benzeri ifadeler kullanılarak Halman hedef gösteriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler