Rant DT'nin kapısına dayandı

SS Yapı Kooperatifi’ne ait vinçler, İrfan Şahinbaş Sahnesi’nin de bulunduğu araziye girdi. Koruma altındaki ağaçlar da katledildi.

Yayınlanma: 11.01.2014 - 10:38
Abone Ol google-news

SS İvme Yapı Kooperatifi’nin başlattığı inşaat, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’nce 60 yıldan bu yana kullanılan ve tiyatronun içinde kostüm, dekor tasarımlarının yapıldığı tesislerin de bulunduğu araziye yayıldı. İnşaata ait vinçler, dün, içinde Bakanlar Kurulu kararıyla koruma altındaki onlarca ağacın da olduğu bulunduğu arazideki ağaçları katletti.

İnşaat firması yetkilileri, içinde İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve Stüdyo Sahne’nin de bulunduğu arazinin Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak tarafından kendilerine satıldığını iddia ederken, DT firma için suç duyurusunda bulundu.

DT’nin arazisine kadar yayılan inşaatın geçmişi 2005 yılına dek uzanıyor. DT Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Milli Emlak’a ait arazinin yan parseli, 2005 yılında, herhangi bir ölçümleme yapılmadan ve fiili durum gözetilmeden, “küçük sanayi sitesi yapılması amacıyla” SS İvme Yapı Kooperatifi’ne satıldı.

Kooperatif, araziyi satın aldıktan sonra, “satış amacına aykırı bir biçimde inşaat yapmak üzere” bir müteahhite devretti. Söz konusu satışın iptali için DT Genel Müdürlüğü Milli Emlak’a yazılar yazdı. Ancak arazi için bir türlü gereği yapılmadı.

Yazılardan sonra sadece kooperatif, müteahhitle yaptığı sözleşmeyi feshetti. Ankara Anakent Belediyesi de söz konusu araziyle ilgili olarak “aplikasyon (parselin ayrılması, birleşmesine aykırı durum) hatası” yapıldığını, arazinin yeşil olarak kullanılması gerektiğini saptadı. DT de bunun üzerine konuyla ilgili olarak Yenimahalle Belediyesi’ne dava açtı.

Ancak dava sürerken dün, genel müdürlüğün 60 yıldan bu yana kullandığı ve tiyatronun içinde kostüm, dekor tasarımlarının yapıldığı tesislerin de bulunduğu araziye inşaata ait vinçler girdi. Vinçler, Bakanlar Kurulu kararıyla koruma altındaki onlarca ağacı da katletti. DT Genel Müdürlüğü de söz konusu olayla ilgili olarak SS İvme Yapı Kooperatifi hakkında suç duyurusunda bulundu. İnşaat yetkilileri ise DT’nin kullandığı arazinin kendilerine ait olduğunu savunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler