'ULAN'ın ikinci klibi “Bazenli Geçmis Zaman” Cuma günü yayında

İlk albümü “Dua Tarlası”ni bu yılın Nisan ayında Sony Music Türkiye etiketiyle çıkaran Ulan, aldığı eleştiriler ile Türk Rock müziğinin alternatif kalesi olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Grup şimdi de ikinci klip çalışmaları “Bazenli Geçmiş Zaman” 29 Mayıs Cuma günü yayınlıyor.

Yayınlanma: 25.05.2015 - 11:55
Abone Ol google-news



Grup elemanı Ziya Levent Aybay tarafından yönetilip tasarlanan klip GoPro kamerayla çekildi. Günlük hayat ile geçmiş zamanın kesiştiği anları sorgulayan klip, grup elemanlarının arkadaşlıklarının geçtiği Bahariye ve Fındıklı semtlerinde geçiyor.

Pencereden dışarı bakarken dalıp giden bir insanın betimlendiği klipte çeşitli footage görüntülerle kolaj yapılarak görsel anlatım güçlü ve vurucu bir şekilde karşımıza çıkıyor.  Başlı başına video sanatı olan klip grubun YouTube ve Vevo sayfalarında yayınlanmaya başladı. Volkan Diyaroğlu ve Ziya Levent Aybay’ın kurduğu Ulan’ın ilk albümü “Dua Tarlası” Türkiye’deki klişeleşen popüler rock müziğe karşı iyi bir panzehir. Ressam-müzisyen Volkan Diyaroğlu, sanat yönetmeni ve tasarımcı Ziya Levent Aybay tarafından kurulan Ulan müzikal kalitesi, şiirselliği ile rock müziğe yeni bir soluk getiriyor.Grubun ismi de özel; Ulan. Her telaffuzda başka bir şekilde duyuluyor, tamamen duygularınızla ilgili! Grup da bu organikliği seviyor.  “Ulan”ın ilk klip şarkısı “Kaybolduğumda”da hayatımızdaki zaman duraklarında geziniyor, sorguluyor, peşimizi bırakmayanlara takılıyor; ıskaladıklarımızı hatırlatıyor. Albümün genelindeki tatlı melankoliye acı teşhisler eşlik ediyor. Dua Tarlası’nın kayıtları İstanbul-Valencia arasında, mix ve mastering aşamaları da Valencia'da bulunan Blackout Musice (Paco Morillas) ve Crossfade Mastering (Enrique Soriano) tarafından gerçekleştirilmiş. Bu yüzden paketlenmiş Türkiye soundu yok albümde. Albümün prodüktörü ve müzik danışmanı ise gazeteci-yazar Ali Deniz Uslu. Albüm 13 şarkıdan oluşuyor. 12 tanesinin söz ve müziği Volkan

Diyaroğlu'na, “Hafriyat” isimli şarkının söz ve müziği Ziya Levent Aybay'a ait. Sözün özü iyi duyulan ve keşif zevki veren bir albüm Ulan’ın “Dua Tarlası”.

@ulanband
www.ulanband.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon