Bozcaada'da Tiyatro Var

Bozcaada tarihinde ilk defa bir ilke imza atarak tiyatro festivaline ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma: 29.05.2015 - 13:40
Abone Ol google-news

Bozcaada Belediyesi bu yıl ilk defa Ankara Yön Sanat Atölyesi ile birlikte ‘Adada tiyatro var’ sloganıyla 1. Bozcaada Tiyatro Festivali’ni gerçekleştiriyor. 5 gün sürecek festival, bugün yüzlerce insanın kortej halinde ada sokaklarında yürümesi ile başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık ile birlikte festivalin açılış konuşması yapılarak Menemen Belediye Tiyatrosu’nun sokak oyunuyla devam etti.

Bozcaada'dan Serkan İlik'in haberine göre festivale Mahşeri-i Cümbüş’ünde aralarında olduğu farklı şehirlerden toplamda 11 tiyatro gurubu katılıyor. Genel Sanat Yönetmenliğini M. Nurkut İlhan’ın yaptığı festivale aynı zamanda Cezmi Baskın, TurgayTanulkü, Ferdi Merter, Yıldırım Şimşek ve Koray Ergün gibi ünlü tiyatrocular da sahne alacak.

BOZCAADA ZEKİ ALASYAYI UNUTMADI

Bu yıl ilki düzenlenecek festivalde geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ve adada çekilen ‘ Güle Güle’ ve ‘Adada Bir Son Bahar’ filmlerinde rol olan usta oyunca Zeki Alasya’nın anısı yaşatılacak. Ada halkı 1999 yılında Zeki Alasya’nın rol aldığı ‘Güle Güle’ filmi ile adanın ülkece tanınmasına ve turizme açıldığını düşünüyor. Ada halkı ise Alasya’nın vefatının ardından geçtiğimiz günlerde Bozcaada Haber’in düzenlediği bir etkinlikle anısını yaşatmak için toplu şekilde ‘Güle Güle’ filmini izlemişti. Bu yı1 ilki gerçekleştirilen 1. Bozcaada Festivali’nin de Onur Ödülü’nün ismi de Zeki Alasya olarak belirlendi. . Ayrıca festivalde bir ödül de ‘ Yusuf Aykut İlhan Emek Ödülü’ adında verilecek.

KAYMAKAM MAĞ: ADA SANATSEVER İNSANLARLA DOLU

Tiyatro festivalinin açılış törenine Bozcaada Kaymakamı Abgulgani Mağ’da, festivalle ilgili, “Bu sene birincisini düzenleyeceğimiz Bozcaada Tiyatro festivaline açıkçası katılım gayet güzel. Yaklaşık 10’a yakın tiyatro grubu katılıyor. İnşallah adamız için hayırlı olur. Ada, sanatsever insanlarla dolu, onu çok iyi biliyoruz. İnşallah birincisiyle başlar, bunun 20.si, 40.sı, 60.sı devam eder. Bütün gelen ekiplere ‘hoş geldiniz’ diyorum ve bütün adalı vatandaşlarımıza ve misafirlerimize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler