Haftanın sanat etkinlikleri

“Maddenin Halleri III” sergisi 5 Eylül’e kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery’de görülebilir. İşte haftanın diğer sanat etkinlikleri...

Yayınlanma: 15.06.2015 - 10:30
Abone Ol google-news

SERGİ

İSTANBUL

- Çağdaş sanatın ikonik ismi Grayson Perry’nin “Küçük Farklılıklar” sergisi ve 20. yüzyılın çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton’ın “Portreler”i 26 Temmuz’a kadar Pera Müzesi’nde.

- Mehmet Güreli’nin “Alope’nin Odası” adlı resim sergisi 20 Temmuz’a kadar Carré d’Artistes Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. (0 212 243 11 30)

- Bahar Akçura’nın resim sergisi 19 Haziran’a kadar İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde görülebilir. (0 212 551 46 31)

- “Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz” adlı retrospektif sergi İstanbul Modern’de 28 Haziran’a kadar Süreli Sergiler Salonu’nda görülebilir. (0212) 334 7300

- “Ellerin Büyüsü” adlı resim ve heykel sergisi, 28 Haziran’a kadar İstanbul Odeabank O’Art’da görülebilir.

- Andy Cano’nun resim sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde bugün sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 19 Haziran’a kadar görülebilir.

- Ahmet Vehbi Doğramacı, Ardan Özmenoğlu, Bahadır Yıldız, Burcu Aksoy, Çağrı Saray, Dilara Akay, Eda Gecikmez, Esra Carus, Fulya Çetin, Funda Alkan, Gülçin Aksoy, Kaan Kızılgün, Marry Moon, Melike Kılıç, Meltem Sırtıkara, Mustafa Pancar, Neriman Polat, Nilhan Sesalan, Özge Enginöz, Özge Topçu, Seçil Erel, Sıtkı Kösemen, Yeşim Ağaoğlu, Zuhal Aktan’ın yapıtlarının yer aldığı “İnce Ayarlı ve Çoğul” adlı sergi 1 Ağustos’a kadar Kuad Galeri’de sergilenecek.

- Gizem Akkoyunoğlu ve Orhan Yıldız’ın işlerini biraraya getiren “Gölgenin Hikâyesi” adlı sergi 25 Temmuz’a kadar Galerist yeni proje mekânı Studio’da sergilenecek.

- Lucien Arkas özel koleksiyonu’nda yer alan Art-Nouveau cam sanatının öncülerinden Emile Gallé, Daum kardeşler ve René Lalique’nin eserleri 26 Temmuz’a kadar Antik Palace’da görülebilir.

- Abdurrahman Kaplan, Devrim Erbil, Ercan Akçetin, Fatih Sarmanlı, Funda İyce Tuncel, Halim Çeliker, Hatice Keten, İ. Hakkı Demirtaş, Meral Oğuzülgen, Neriman Oyman, Ramiz Aydın, Rasim Konyar, Ümit Gezgin ve Zeynep Güldoğdu’nun yapıtlarının yer aldığı “Işık, Renk, Biçim” adlı karma yaz sergisi 16 Haziran’a dek Bahariye Sanat Galerisi’nde. (0 216 414 55 06)

- İlk elektronik beyin ve daha onlarca tarihi eşya, Yunus Karma’nın çiçek tasarımlarıyla buluşarak 18 Haziran’a kadar İTÜ RSG’de sergileniyor.

- ‘Figen - Mehmet Baz Koleksiyon Sergisi II’ 16 Eylül’e kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

- Galeri Ilayda 28 Haziran’a kadar Kerim Yetkin’in “Katmanlar/Layers” adlı solo sergisine ev sahipligi yapacak.

- Çağdaş Türk Sanatı’nın ustaları Halil Akdeniz, Bedri Baykam, Bubi ve Yusuf Taktak, “Dört Taraf” isimli sergiyle Mine Sanat Galerisi Bodrum Yalıkavak Palmarina’da...

- Akademililer Sanat Merkezi sanatçılarının sergisi “İçerdekiler” 4 Temmuz’a kadar Akademililer Sanat Merkezi’nde görülebilir.

- Kasım Adıgüzel Atila Aktürk, Ramazan Altundağ, Andy Cano, Tülin Erkal, İlker Kayalı, Gülay Yüksel’in “Ben Küçükken Düş Görürüm” adlı karma sergisi 9 Eylül’e kadar Vino Steak House’da görülebilir. (Tütüncü Mehmet Efendi Cad.No:1/1 Göztepeİstanbul- 0 216 363 02 03)

- Neslihan Özgenç’in “Cümbüş-ü Alem” adlı sergisi 27 Haziran’a kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde. (0 212 291 82 55)

- Hush Gallery, Kerem Ardahan’ın “Kolektif Delilik” isimli ilk solo sergisine 20 Haziran’a kadar ev sahipliği yapıyor.

- Aziz Nesin’i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanıtmak amacıyla Nesin Vakfı tarafından düzenlenen “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” adlı sergi bugün açılıyor. Sergi 16 Temmuz’a kadar Tophane’deki Tütün Deposu’nda görülebilir.

- Arman Suciyan, Yavuz Ergun, Nejla Güvenç, Neşe Çoğal, Güneş Özmen ve Tan Taşpolatoğlu gibi sanatçı ve tasarımcıların katıldığı “Maddenin Halleri III” sergisi 5 Eylül’e kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery’de görülebilir.

- Sevilay Ökçe’nin “Boğuntu” isimli heykel sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor. 23 Haziran’da açılacak sergi, 30 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

- Z. K. Tsereteli’nin “Paletin Yüreği” adlı sergisi 26 Temmuz’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

- Alper Bıçaklıoğlu, Saliha Yılmaz, Ardan Özmenoğlu, Yiğit Yazıcı ve Seydi Murat Koç’un eserlerinin yer aldığı “Summer Collective” sergisi Maslak’taki Artnext İstanbul Çağdaş Sanat Alanı’nda 8 Ağustos tarihine kadar izlenebilir.

- Yaprak Ece Kocabaş’ın resim sergisi, 22 Haziran’a kadar Bindallı Sanatevi’nde görülebilir.

- 3 genç küratör, Esra Özkan, Gencer Uçar ve Merve Balcıoğlu’nun düzenlediği Sen Meşgulsün Galiba..! sergisi 17 - 30 Haziran tarihleri arasında Galeri/Miz’de izlenebilir.

- ‘En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması’ bu yıl ‘Kıyı kıyı İstanbul’ temasıyla düzenlendi. Yarışmada derece alan eserler 20 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında ise İFSAK’ta sergilenecek.

- Ardan Özmenoğlu, Yiğit Yazıcı, Alper Bıçaklıoğlu, Saliha Yılmaz, Seydi Murat Koç’un yapıtlarının yer aldığı “Summer Collective” sergisi Artnext İstanbul’da yarın açılacak ve 8 Ağustos tarihine kadar görülebilecek.

- Peru’nun en iyi 18 fotoğraf sanatçısının çektiği eserlerden oluşan ‘Peru Amazonları Sergisi’, 20 Haziran’a kadar Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde.

MÜZİK

İSTANBUL

- Bulutsuzluk Özlemi’nin konseri 18 Haziran’da saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

- Franz Liszt Oda Orkestrası: Gülsin Onay - Gabor Boldoczki konseri 17 Haziran’da saat 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’nde.

- Franz Liszt Oda Orkestrası - Arkas Trio konseri 20 Haziran’da saat 21.30’da İzmir Efes Celcus Kütüphanesi’nde.

- Francesco Bearzatti’nin konseri yarın saat 20.00’de Akbank Sanat’ta.

- Festival Buluşması: Borusan Quartet - Cuarteto Casals konseri 18 Haziran’da saat 21.00’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi’nde.

- Özge Fışkın konseri 17 Haziran’da saat 23.59’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

ANKARA

- Kızıl Ordu Korosu: Russian Army konseri bugün saat 21.00’de Congresium Ankara’da.

MERSİN

- Mersin Devlet Opera ve Balesi, şef İbrahim Yazıcı yönetiminde seslendireceği “Yaza Merhaba Konseri”ni yarın saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda sanatseverlerle buluşacak.

TİYATRO

İSTANBUL

- Tiyatro Karyola’dan Doğaçlama Tiyatro Gösterisi yarın saat 20.00’de Kılçık Mekan’da.

- Tiyatrogrotto, ilk oyunu “Cadılar” yarın ve 18 Haziran’da saat 20.30’da Bisahne’de sahnelenecek.

- Avaşin Yorulmaz’ın kaleme aldığı “Savaş ve Yaşam”, yarın saat 20.30’da Tiyatro Sıfır tarafından Şermola Performans’ta sahnelenecek.

- Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve Tülay Günal ile oynadığı “Yaşamaya Dair” 18-21 Haziran’da Ali Paşa Hanı’nda sahnelenecek.

OPERA BALE

İSTANBUL

- İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Saraydan Kız Kaçırma” operası bu akşam ve yarın Arkeoloji Müzeleri Bahçesi’de sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler