Assos’ta Felsefe Toplantısı

Çanakkale Ayvacık’a bağlı olan tarihi turistlik belde Assos’ta14 yıldır aralıksız düzenlenen Assos’ta Felsefe adlı etkinliğin bu yılki ulusal toplantısı “Bilim ve Din” temasıyla 7-8 Şubat günlerinde Assos Limanı Nazlıhan Oteli’nde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 03.02.2014 - 21:52
Abone Ol google-news

Felsefe tarihinin en önemli filozoflarından birisi olan Aristoteles’in yaşamının bir bölümünü geçirdiği ve felsefe eğitimi verdiği antik Assos kentinde yapılan ve Felsefe Sanat Bilim Derneği’nin Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen toplantılara öğretim üyeleri, öğrenciler ve alan dışından felsefe meraklıları katılıyor.
 
7-8 Şubat 2014 toplantısının konusu “Bilim ve Din”. Bilim ve din arasındaki karşıtlık sorununun ele alınacağı toplantıya Prof. Dr. Doğan Özlem, Prof. Dr. Uluğ Nutku, Prof. Dr. Kurtuluş Dinçer, Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Prof. Dr. Halil Turan, Prof. Dr. Ayhan Sol, Doç. Dr. Erdinç Sayan, Doç. Dr. Kerem Cankoçak ve Dr. Oruç Aruoba konuşmacı olarak katılacaklar.
 
Toplantı ücretsiz ve herkese açıktır. Ayrıntılı bilgi ve “on-line” kayıt için: http://www.philosophyinassos.org/
 
Program
7 Şubat Cuma:
 
13:00 Örsan K. Öymen: “Bilim ve Din Karşıtlığının Zorunluluğu Üzerine”
 
14:30 Halil Turan: "Dinlerin Bilim Düşmanlığı: Eski Yunan'dan Modern Döneme İbretlik Öyküler"
 
16:00 Erdinç Sayan: “Antropik Kozmolojik İlke: Tanrı’nın En Son Vahyi Fizikçilere mi İndi?”
 
17:30 Kerem Cankoçak: “Modern Kozmoloji ve Teizm Çelişkisi”
 
8 Şubat Cumartesi:
 
12:00 Doğan Özlem: “Kültürün İki Uzlaşmaz Bileşeni: Bilim ve Din”
 
13:30 Kurtuluş Dinçer: “İnanç Felsefe Yoluyla Çürütülebilir mi?”
 
15:00 Oruç Aruoba: “Haydi Biraz Kuhn’laşalım”
 
16:30 Ayhan Sol: “Bilim ve Din Çatışınca”
 
18:00 Uluğ Nutku: "Bilim-Din Karşılaştırması Üzerine"
 
Konuşmacılar Hakkında:
 
Uluğ Nutku: Cumhuriyet Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden emekli olmuştur. (Profesör). Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Felsefi Antropoloji, Epistemoloji, Etik. Descartes, Locke, Leibniz, Spinoza, Hume, Kant. “İnanmanın Felsefesi”, “Daha Güncel Felsefe”, “Felsefe ve Güncellik”, “Ur Uruk Urşu”, "Gezgin Felsefe", “İnsan Felsefesi Çalışmaları” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.
 
Doğan Özlem: Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. (Profesör). Yüksek Lisans ve Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Etik, Siyaset Felsefesi, Bilim Felsefesi, Estetik, Hermeneutik, Tarih Felsefesi. “Etik: Ahlak Felsefesi”, “Siyaset, Bilim ve Tarih Bilinci”, “Metinlerle Hermeneutik Dersleri”, “Felsefe ve Bilimler”, “Bilim, Tarih ve Yorum”, “Mantık: Klasik/Sembolik Matık, Mantık Felsefesi”, “Kültür Bilimleri ve Kültür Felsefesi”, “Tarih Felsefesi”, “Max Weber’de Bilim ve Sosyoloji”, “Felsefe Yazıları”, “Kavramlar ve Tarihleri”, “Bilim Felsefesi”, “Felsefe ve Tin Bilimleri” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok çeviri, derleme kitabı ve makalesi yayınlandı.
 
Oruç Aruoba: Yüksek Lisans ve Doktora derecesini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Hume, Kant, Kierkegaard, Nietzsche, Marx, Heidegger, Sartre ve Wittgenstein. “Benlik”, “Sayıklamalar”, “Kesik Esintiler”, “Geç Gelen Ağıtlar”, “Ol / An”, “Doğançay'ın Çınarları”, “Zilif”, “Çengelköy Defteri”, “İle İlişki Defteri”, “Yakın”, “Ne Ki Hiç Haikular”, “Tümceler Bir Yerlerden Bir Zamanlar”, “De ki İşte”, “Yürüme”, “Uzak”, “Hani”, “Olmayalı”, “Ne Otuz Altı Tanzaku” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.
 
Örsan K. Öymen: Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör), Felsefe Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Assos'ta Felsefe projesinin kurucusu ve direktörü. Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Kuşkuculuk, Varoluşçuluk, Sextus, Hume, Nietzsche, Marx, Heidegger, Sartre. “Hume” kitabının yazarı ve derleyicisidir. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
 
Kurtuluş Dinçer: Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. (Profesör). Yüksek Lisans ve Doktora derecesini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Bilim Tarihi, Epistemoloji, Hume, Kant, Hempel, Popper, Kuhn, Feyerabend, Lakatos. “Kısaca Felsefe” kitabının ve alanında birçok makalenin yazarıdır. Alanında birçok çevirisi bulunmaktadır.
 
Halil Turan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Ontoloji, Etik, Bilim Felsefesi, Descartes, Hume, Kant, Kuhn. “Mantık Terimleri Sözlüğü” kitabının yazarıdır. (Teo Grünberg, David Grünberg ve Adnan Onart ile birlikte). Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.
 
Ayhan Sol: Orta Doğu Teknik Ünversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. (Profesör). Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden almıştır. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Bilim Felsefesi, Biyoloji Felsefesi, Çevre Felsefesi, Etik. Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.
 
Erdinç Sayan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Yüksek Lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Doktora derecesini Ohio State Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Fizik Felsefesi, Epistemoloji, Mantık Felsefesi, Matematik Felsefesi, Zihin Felsefesi, Analitik Metafizik. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.
 
Kerem Cankoçak: İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi. (Doçent). Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Stockholm Üniversitesi Fizik Bölümü’nden, Doktora derecesini Ege Üniversitesi Fizik Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Yüksek enerji fiziği, “büyük patlama” kuramı, CERN deneyleri, bilim tarihi ve felsefesi. CERN’deki “Büyük Patlama” (“Big-Bang”) kuramı deneylerine ve çalışmalarına katılan Türk bilim adamlarından birisidir. “50 Soruda Maddenin Evrimi” kitabının ve alanında birçok makalenin ve kitap içinde bölümün yazarıdır.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler