Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar" eseri İstanbul'da

Türk-Rus Kültür Vakfı tarafından ilk kez düzenlenen "Rus Kültürü Festivali" kapsamında İstanbul'un dört bir tarafındaki etkinlikler ile Türkiye ilk defa ciddi anlamda Rus Kültürü ile tanışıyor. Festivalde sahnelenecek Dünya klasiklerinden biri olan Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar" romanından uyarlanan oyunun oyuncularından Nadir Sarıbacak Cumhuriyet Haber Portalı'ndan Fırat Aşık ile yaptığı röportajda oyun hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Yayınlanma: 14.04.2013 - 23:22
Abone Ol google-news

Oyuncu Nadir Sarıbacak Cumhuriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Dünya klasiklerinden Dostoyevski’nin meşhur “Yer Altından Notlar” romanının oyununun, Rus Festivali kapsamında İstanbul’da olmasını nasıl değerliyorsunuz? Bu oyunun sahneye hazırlanma evresinde neler yaşandı?

Türk-Rus Kültür Vakfı tarafından düzenlenecek olan Rus Festivali öncesinde Seyyar Sahne tiyatro ekibiyle tanıştım. “Yeraltından Notlar” Oyunun yönetmenliğini yapan Celal Mordeniz ile metin bakmaya başladığımız sırada Türk-Rus Kültür Vakfı bize bu yıl ilki düzenlenecek olan Rus Kültürü Festivalinden bahsetti ve kendimizi Dostoyevski’nin  “Yeraltından Notlar” oyununu çalışırken bulduk.

“Yeraltından Notlar” Rus edebiyatı için hem Türkiye için çok önemli bir eser. Bu sebeple İstanbul’da gösterilecek olması çok yerinde.

“Yeraltından Notlar” oyununun seyircisini neler bekliyor? Bu oyun seyircide nasıl bir etki bırakacak?

Biz son birkaç aydır oyuna çalışırken eserden çok etkilendik ve kendimizden çok izler gördük. Dilerim bu etkilenmeyi sahneye aktarır aynı lezzeti seyircinin de almasını sağlayabiliriz.  Bir yandan da bunun bir sorumluluk olduğunu bilmekle beraber kendi adımıza bir yolculuk olduğunu düşünüyorum.

Türkiye ilk defa ciddi anlamda Rus Kültürü ile tanışıyor. Bu kapsamda görüşlerinizi alabilir miyiz?

Bu tür festivaller bizi şevklendirecek ve daha çok proje üretilmesini sağlayacaktır. Evet, yapılan işlerin iyi çıkması heyecan verici doğru ama beni daha çok heyecanlandıran festival sürecinde paylaşılan emekler ve tanıştığım güzel insanlar. Sizin aracılığınızla bu festivale ve projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum.

“Yeraltından Notlar” oyunu 16 Nisan Salı günü Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

Saat: 20:00’de


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler