Edebiyatımızın büyük elçisine saygı

Geçtiğimiz yıl 5 Aralık’ta sonsuzluğa uğurlanan yazar, çevirmen, akademisyen Talât Sait Halman, 16 Kasım Pazartesi akşamı kızı Defne Halman, yakınları ve edebiyatçı, sanatçı, gazeteci dostların katıldığı gecede anıldı.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 13:35
Abone Ol google-news

Faruk Şüyün tarafından hazırlanan İstanbul Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği kapsamında Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gece Cengiz Tünay’ın Halman 80 yaşına girerken yaptığı söyleşiden bir seçkinin izlenmesiyle başladı.

Açılış konuşmasını yakın dostu Doğan Hızlan yaptı,  derin ve hassas insan felsefesini yansıtan şiirlerini, büyük bir ustalıkla çevirdiği soneleri ise tiyatro sanatçısı dostlar; Selçuk Yöntem, Meral Çetinkaya, Nesrin Kazankaya, Tilbe Saran, Engin Hepileri, Gülriz Sururi, Kadriye Kenter, Zafer Ergin, Hümay Güldağ seslendirdiler. İnanılmaz bir dil ustası olduğu şiirleriyle gözler önüne serildi. Birlikte güzel projelere imza attıkları dostları; Yıldız Kenter, İdil Biret, Zeynep Oral, Zülfü Livaneli geceye mesajlarıyla katıldılar. Mesajlarda, İnce, yaratıcı zekası, büyük birikimi, çalışkanlığı, uzak görüşlülüğü, nezaketi, dostluğu ile Türk edebiyatının büyük elçisi olduğu, toplumu zenginleştirdiği vurgulandı.

Gecede konuşan Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, Bülent Eczacıbaşı, Haldun Dormen, İzzet Öz, Hilmi Yavuz, Mehmet Güleryüz, Burak Baltacı, Meriç Sümen, Mustafa Balbay, Oya Başak, Ragıp Ertuğrul, Buket Uzuner, Deniz Banoğlu, Halman’ın şiirimize, edebiyatımıza, kültür hayatımıza kattığı büyük zenginliğin yani sıra Bakanlığı döneminde ve haricinde kültür kurumlarının gelişmesine, özerkliğine çok önem verdiğinin altını çizdiler.

Anma etkinliğinde Shakespeare sonelerinden oluşan Halman çevirileri, Selim Atakan’ın besteleri, Deniz Sujana ve Begüm Günceler’in yorumlarıyla da sunuldu.

Geceye katılanlar arasında Cihan Ünal, Gencay Gürün, Oktay Ekşi, Dikmen Gürün, Gönül Gökdoğan’ın da olduğu dostlar da vardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon