Kültürün başına stratejik isim

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, 2004’ten bu yana AKP’nin tüm seçim kampanyalarının strateji ekiplerine danışmanlık yapan isimlerden biri olarak görev alıyor.İlahiyet fakültesi mezunu, sosyoloji dalında doktora öğrencisi olan Ünal, biyografisinde hiçbir kültür icraatı olmamasıyla dikkat çekiyor. Ünal’ın kültür alanındaki sorunlara yaklaşımı merak ediliyor.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 22:54
Abone Ol google-news

Erkan Mumcu, Atilla Koç, Ertuğrul Günay ve Ömer Çelik’in ardından AKP hükümetinin Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine Mahir Ünal getirildi. 1966 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Ünal; lisansını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Anabilim Dalı’nda yaptı. Halen İstanbul Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Ana Bilim Dalı’nda doktora çalışmasına devam ediyor.

1992 yılında öğretmenlik görevine başlayan Mahir Ünal, ardından kent çalışmaları, yerel yönetimler ve siyasal iletişim konularında danışmanlık hizmetleri verdi. 2005 yılında İTO’da müşavirlik, 2007-2009 yılları arasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Özel bir üniversitede Davranış Bilimleri Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü ve bir vakıf üniversitesinde MBA’da ‘örgütsel davranış’ dersleri verdi.

2003 yılında AK Parti Siyaset Akademisi’nde dersler vermiş olan Mahir Ünal, 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AKP’nin seçim kampanyasının strateji ekibine danışmanlık yapan isimlerden biri. Yanı sıra 2009 yılında Irak, Malezya, Kıbrıs, Lübnan gibi birçok ülkenin seçim kampanyalarının strateji ekiplerinde de görev aldı. Ayrıca 2011 Seçim Beyannamesi’ni hazırlayan ekipte bulundu ve seçim kampanyasının hazırlığında ve sunumunda görev yaptı. AKP’nin Grup Başkanvekilliği görevini de üstlenen Mahir Ünal, ayrıca çözüm sürecinde de aktif yer alan isimlerden biri. Bir çocuk babası. Arapça ve İngilizce biliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler