Erhan Yazıcıoğlu ve ekibi istifa ediyor

Erhan Yazıcıoğlu, ‘Tiyatroyu tiyatrocular yönetir’ ilkesini kabul ettiremediği gerekçesiyle aralıkta ekibiyle birlikte istifa edecek.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 07:27
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT) Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, kurumu bürokratlara teslim eden skandal yönetmeliği değiştiremediği ve “Tiyatroyu tiyatrocular yönetir” ilkesini kabul ettiremediği gerekçesiyle aralık ayı sonunda istifa edeceğini söyledi.

Yazıcıoğlu’nun aralarında kurumun tiyatro sanatçıları Engin Alkan, Arif Akkaya, Yiğit Sertdemir, Hakan Arlı ve Aslı İçözü’nün bulunduğu ekibinin de görevden ayrılacağı belirtiliyor. Yazıcıoğlu, “Aralık sonuna kadar hiçbir şeyi yarım bırakmamak için, yeni biri atanana kadar işin başındayız. Lehimize dönecek kadar ne değişir bilemiyorum. Tüm tiyatro gitmemem için manevi baskı yapıyor. Bu güzel bir şey ama yıprandım” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, her maddesi kurumun tiyatro sanatçılarının aleyhine olan yönetmelik değişikliği başta olmak üzere kurum sanatçılarına ve çalışanlarına üç yıldır verilmeyen teşvik maaşları ve yıllardır kadrolara atanamayan çalışanlarının kadro hakları ile ilgili olarak belediye yönetimi tarafından söz verilmesine karşın hiçbir değişiklik ve düzeltme yapılmadığını vurguladı.

‘Sonuna kadar tiyatro’

Yazıcıoğlu, artık tiyatro kavramının önemsenmeyişine dayanamadığını belirterek şu yorumda bulundu: “Sağlığımı yitirdim. Tiyatro adına çok şeye katlandım ama artık benim ve tiyatro kavramının önemsenmemesine dayanamıyorum. Verilen sözlerin hiç değilse birinin tutulmasını bekledim. Umurlarında değil. Çok üzgünüm... Sonuna kadar ölene kadar tiyatro. Nerede olursa...”

Bu istifa ilk değil

Yeni yönetmelik skandalı sonrası ilk olarak kurumun o dönemki genel sanat yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu istifa etmişti.

Şamlıoğlu’nun yerine belediye tarafından Hilmi Zafer Şahin getirilmişti. Ağustos ayında Hilmi Zafer Şahin de istifa etmiş, yerine Erhan Yazıcıoğlu göreve gelmişti. Yazıcıoğlu, göreve belediye tarafından bazı sözler alarak geldiğini, yönetmelik değişimi ve kadro konusunda çalışmalar yapacağını ancak belediyenin işleri ağır yürütmesi nedeniyle beklentilerine ulaşamadıklarını söylemiş, ardından da beklentilerinin karşılanmaması halinde ekibiyle birlikte istifa edeceklerini duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler