Jeremy Irons: Vaaz veren filmleri sevmem

Ünlü İngiliz karakter oyuncusu Jeremy Irons dün Antalya’da sinemaseverlerle buluştu.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 09:58
Abone Ol google-news

Önceki akşam yapılan açılış töreninde 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan ünlü İngiliz karakter oyuncusu Jeremy Irons, dün festivalin ustalık sınıfı oturumunda izleyicileriyle buluştu. Irons, konuşmasında oyunculuk serüvenini şöyle özetledi: “Hayatın kıyılarında dolaşmak istiyordum. Bir gazete ilanında tiyatroda çalışacak eleman aranıyordu. 17-18 yaşlarındaydım. Tiyatroda her işi yapan biri olarak çalışmaya başladım, atmosferi sevdim ve tiyatro okuluna gitmeye karar verdim. İngiltere’de köklü repertuvar oyunculuğu geleneği var. Onların hayatı yollarda ve turnelerde geçiyor. Ben bir evim ve ailem olsun istedim. Bu nedenle Londra’da iş aramaya başladım, seçmelere katıldım.”

 

‘Entelektüel değilim’

“Ben hep güdülerimi dinlerim, entelektüel değilim, üniversite okumadım, zaten hiç böyle hesaplarım olmadı” diyen Irons, tiyatroda ve sinemada var olma derdinden de söz etti: “Hepimiz sevilmek, saygı duyulmak isteriz. Tiyatroda seçmelere katılmadan önce sosyal yardım çalışmalarına katılıyordum. Ekiptekiler bize çalıştığınız insanlarla özdeşleşmeyin, aranıza mesafe koyun diyorlardı. Ben ise daha iletişime yatkındım. Tiyatro bana bunun karşılığını alma fırsatı verdi. Tiyatroda izleyiciyle iletişim olanağı var. Sanat, izleyenle iletişim kurma sanatıdır. Sinemada ise vaaz veren filmleri sevmem. Film size dokunmalı.”

 

‘Zihin bedene akmalı’

Oyuncunun kendisini değil izleyiciyi duygulandırması gerektiğini de vurgulayan Irons, “Oyuncunun ne hissettiği değil, izleyiciye ne hissettirdiği önemli. Büyük eser işte budur, izleyici bunu arzular” dedi. Son olarak oyunculuğuyla ilgili daha fazla risk almak istediğine değinen Irons, daha karmaşık ve yoğun bir oyunculuk için şu ipucunu verdi: “Mimikleri ve jestleri planlamadan içinizden geldiği gibi uygulayın.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler