'Siz içeride olduğunuz sürece biz de içerideyiz'

En İyi “Film", “Yönetmen”, “Senaryo" ve "Erkek Oyuncu” ödülünü alan “Sarmaşık” filminin yönetmeni Tolga Karaçelik ödülünü Can Dündar ile Erdem Gül’e adadı.

Yayınlanma: 06.12.2015 - 22:17
Abone Ol google-news
<video:444138>

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin büyük ödülleri dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Oktay Kaynarca’nın sunduğu gecede ilk olarak usta oyuncu Vanessa Redgrave’e “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” sunuldu.

Ulusal uzun metraj bölümünde “En İyi Senaryo Ödülü”nü alan Tolga Karaçelik, ödülünü gazetecilik yaptıkları için tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcimiz Erdem Gül’e adadı. Karaçelik, konuşmasında “Siz içeride olduğunuz sürece biz de içerideyiz, biz burada olduğumuz sürece siz de yanımızdasınız...” dedi.

Ancak, Karaçelik’in konuşmasının sonlarına doğru mikrofonda bir problem oluştu, töreni canlı yayınlayan AHaber’de de bu konuşma ekranda kesildi, ses ise yayınlanmaya devam etti. Karaçelik “En İyi Yönetmen” ödülünü aldığında da “Sakin olabilirsiniz kötü bir şey demeyeceğim” diyerek ekibe ve festival yönetimine teşekkür etti.

Uluslararası kategoride “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü alan Haydar Şişman, ödülünü demokrasiye ve hakların kardeşliğine adadı.

Ulusal uzun metraj bölümünde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü alan Nadir Sarıbacak, “Memleketle ilgili dertlerim var” diyerek şu cümleleri kurdu: “Farklı dinde, dilde arkadaşlarım var. Hepsini çok seviyorum. Bizi kardeşlik ve muhabbet kurtaracak. Çay, rakı muhabbeti de yapalım” dediği sırasında da rakı bölümü ekranda sansürlendiği belirtildi.

Yaşam Boyu Başarı Ödülü alan Franco Nero da “Özgür olmayan ülkede sinema olmaz” dedi.
Uluslararası kategoride “Taşa Yazılmış Hatıralar” ile “En İyi Film” ödülünü alan Shawkat Amin Korki, seyirciyi Kürtçe selamladıktan sonra şöyle bir konuşma yaptı: “Ödülümü, Türk ve Kürt yaşayan tüm barış elçileri, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ile Cizre ve Diyarbakır’da çocuklarını kaybeden Türk ve Kürt annelere adıyorum. Yeni yılda yaralı coğrafyamıza barış gelsin”

Geleneksel Altın Portakal Ödülleri

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Film: Sarmaşık (Tolga Karaçelik)

En İyi Yönetmen: Tolga Karaçelik (Sarmaşık)

En İyi Senaryo: “Sarmaşık” (Tolga Karaçelik)

En İyi Müzik: “Rüzgarın Hatırları” (François Couturier) ile “Kalandar Soğuğu” (Eleonore Fourniau)

En İyi Kadın Oyuncu: “Kalandar Soğuğu” (Nuray Yeşilaraz)

En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık)

İzleyici Ödülü: “Kümes” (Ufuk Bayraktar)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Film: “Taşa Yazılmış Hatıralar” (Shawkat Amin Korki)

En İyi Yönetmen: Hany Abu Assad (İdol)

En İyi Senaryo: “Kayıp Kızlar” (Alexandra-Therese Keining)

En İyi Müzik: “Kuşatılmış” (Nenad Pirnat)

En İyi Kadın Oyuncu: “Yeminli Bakire” (Alba Rohrwacher)

En İyi Erkek Oyuncu: “Kalandar Soğuğu” (Haydar Şişman) demokrasiye, hakların kardeşliğine adıyorum

İzleyici Ödülü: “Rüzgarın Hatıraları” (Özcan Alper)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler