Kısaların en güzelleri

27. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali dünyadan ve Türkiye'den seçilen en güzel filmlerle çok yakında başlıyor.

Yayınlanma: 29.01.2016 - 11:06
Abone Ol google-news

??Ülkemizin önde gelen sanat etkinlikleri arasında yer almayı sürdüren ve büyük ilgi gören ?“İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali” bu yıl 27. yaşını kutluyor. Program yine ?kaçırılmayacak yerli ve yabancı kısa filmlerle dolu. ??Büyük bir çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş olan kısa filmler 03-10 Şubat 2016 tarihleri arasında, ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor. Değişik gün ve saatlerde iki kez, Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı, Alman Kültür Merkezi - Galatasaray sinema salonlarında Türkçe alt yazılı olarak gösterilecek.?

Program kapsamında, “Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel” filmlere yer veriliyor. Festivale toplam 1023 film başvurdu. Kişisel başvuruların dışında, Fransa UNIFRANCE, Polonya Krakow Film Foundation, Almanya Goethe Institut, Italya Roma Film Festival, İspanya Instıtuto Cervantes gibi film merkezleri tarafından seçilen kısa filmler de programda gösterimde. ?

Festivale başvuran filmler, ön elemeden geçtikten sonra program belirleniyor ve ulusal filmler, seçkin sinema insanlarından oluşan seçici kurul tarafından izlenerek her dalın birincisine “Festival Başarı Plaketi” veriliyor. Bu yıl ülkemizden toplam 57 film programa alındı. Yabancı filmlerin sayısı ise 80. Toplam 137 film seyirci ile buluşacak. Bu yılın seçici kurulu; Ali Aga (Kurgucu), Beste Bereket(Oyuncu), Burcu Aykar (Sinema Yazarı), Natali Yeres (Sanat Yönetmeni), Osman Evre Tolga (Görüntü Yönetmeni, Yönetmen) ve Selim Demirdelen’den (Müzisyen, Yönetmen) oluşuyor.

Etkinlik kapsamında, Nâzım Hikmet’in 114. doğum yıldönümü anısına, yönetmen Sadık Aslankara’nın Güney Özkılınç’ın danışmanlığında gerçekleştirdiği “Bursa’nın Nâzım’ı” adlı belgeselinin galası yapılacak. Beş yıl süren bu çalışma bugüne kadar ulaşılamamış birçok tanığın gün yüzüne çıkmasına da olanak sağladı??Bu festival, özellikle ulusal sinemamız için bir arşiv görevini de yerine getirmekte, her yıl düzenli olarak yayınlanan festival kataloğu, kısa film belleği için önemli bir kaynak oluşturmakta.??Festivalin açılış töreni, 03 Şubat 2016 Çarşamba günü, saat 19.00 da İtalyan Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek. Gece “Ulusal Yarışma Ödül Töreni” ile başlayacak. Festival düzenleme kurulu adına Hilmi Etikan konuklara festival ile ilgili bilgi verecek. Daha sonra katılımcılara festivalde gösterilecek yabancı filmlerden bir seçki sunulacak. ??Hazırlıkları yaklaşık bir yıl süren ve büyük bir özenle hazırlanan 27 yaşındaki festival, gelişmesini ve bu günlere gelmesini düzenleme kurulunun yoğun çabasına ve izleyicinin göstermiş olduğu büyük ilgiye borçlu. Bu yıl da aynı ilginin, coşkunun süreceğine ve festivalin daha uzun yıllar?yaşayacağına inanıyoruz.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://www.istanbulfilmfestival.com

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler