Kısaların şenliği başlıyor

Ülkemizin en eski ve en prestijli etkinliği 27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, dünyadan ve Türkiye’den seçilen özgün, yaratıcı yapımlarla yarın başlıyor.

Yayınlanma: 02.02.2016 - 12:41
Abone Ol google-news

Gazetemizin de sponsor olduğu, 03–10 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali yarın saat 19.00’da İtalyan Kültür Merkezi’nde yapılacak olan açılış ve ödül töreni ile başlıyor.

Türkiye’de kısa filmin duayeni olan, festivalin kurucusu ve yöneticisi Hilmi Etikan bu yılki etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu kez sizlerle ancak Şubat ayında buluşabiliyoruz. 2015’te milletvekili seçimleri ertelenip tam bizim festival tarihimizle çakışınca, Ankara tren garı terör eylemi eklenince de gösterimleri ertelemek zorunda kaldık. Salon tarihlerini ayarlayalım, yılbaşı telaşını atlatalım derken 03–10 Şubat tarihlerine yerleşebildik. Uzun soluklu bir hazırlığın çabası ile ortaya çıkartabildiğimiz programı bu yılda siz değerli izleyicilerimize ulaştırabilmekten mutluyuz. Bu yıl ekonomik sorunlar nedeniyle etkinliğimizi çok geniş bir gönüllü desteği ile yürütmek zorunda kaldık. Bu zor yürüyüş önümüzdeki dönemlerde de sürecek. Salonlar sıcak, filmler birbirlerinden güzel. Şu sıralar yapılacak en iyi uğraşlardan birisi gelip bu seçkiyi izlemek. Zaten bu festivali sürdüren sizlerin yoğun ilgisi. Tabii bir de bizim inadımız. Hepimize iyi seyirler”.

Bu güzel seçki de neler yok ki: Belgesellerin dahi çocuğu sayılan, hatta Pier Paolo Pasolini ile karşılaştırılan Edoardo Rubettini’nin Stone Man’i (Taş Adam), yakın gelecekte Avrupa’nın nasıl acımasız, sert bir topluma dönüşeceğini gösteren Remedos Crespo’nun The Flexibility’si (Esneklik), 88. Akademi Ödülleri’nde kısa film dalında aday olan Basil Khalil’in Ave Maria’sı, 2015 Cannes Film Festivali kısa film kategorisinde yarışan Ziya Demirel’in Tuesday’i (Salı), Ahmet Gökhan Okur’la Erkan Esenoğlu’nun Soma faciasını anlatan Soma 301’i, ülkemizin en eski çevreci aktivisti Tarzan Kemal’in yaşamını anlatan Caner Özdemir’in Tarzan Kemal’i, çalışkan ve hamarat Karadenizli kadınların kendi belgesellerini çekmesini irdeleyen Nursena Şimşek’in Godesbana’sı, Osmanlı’nın son dönemlerinde Afrika’dan köle olarak Anadolu’ya getirilmiş, zamanla Türkleştirilmiş Afrikalıları betimleyen Betül Usta’nın AfroTürk’ü, Zeki Müren’in yaşamıyla paralellik kurarak yerkürenin yeniden güneşe kavuşmasını anlatan Ahmet Gökhan Okur’un Zeki’si.

Kısa ve İyi Hollywood bölümünde Almanya’dan Akademi Ödülleri için kısa film kategorisinde aday gösterilmiş ve ödül kazanmış kısa metraj seçkileri yer alıyor.

Sadık Aslankara’nın kendi olanaklarıyla beş yılda çektiği, Nazım Hikmet’in yaşamına yeni tanıklıklar getiren Bursa’nın Nazım’ı belgeselinin ilk gösterimi yönetmenin katılımıyla 27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali’nde yapılacak. Ücretsiz olan gösterimler için ayrıntılı bilgiyi www.istanbulfilmfestival.com’dan edinebilirsiniz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler