Kürtünlü kadınlar iş hayatıyla tanıştı

Kürtün Belediye Başkanlığı ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan tekstil kursuna katılan 60 kadın kursiyer, haftada 3 bin eşarp üreterek ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, yaptığı açıklamada Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa tekstil kursu açtıklarını belirtti.

Tokat'ta faaliyet gösteren tekstil firmasıyla görüştükten sonra kurs için Mahmut Oltan Sungurlu Kültür Merkezi'nin geçici olarak tahsisini sağladıklarını ifade eden Kanat, "Kadınlarımızın gidiş gelişini biz üstlendik. Kursiyerlerimize aylık yaklaşık 300 lira ücret ödeniyor. Kürtün, el sanatları konusunda oldukça becerikli insanların yaşadığı bir yer. Çok kısa sürede işi öğrendiler" dedi.

Kursun ocak ayı sonunda 10 kursiyerle başladığını, yeni katılımlarla kursiyer sayısının 60'a ulaştığını anlatan Kanat, şöyle devam etti:

"Tokat'ta faaliyet gösteren tekstil firmasından haftada bir sefer gelen malzeme, yöre kadınlarının katıldığı kursta işlenerek Türkiye ve Arap pazarına gönderiliyor. Kursiyerlerimiz, günlük 3 bin eşarp üretiyor. Hedefimiz 4 ay içinde kursiyer sayısını 300 kişiye çıkarmak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilçemizi ziyaretinde gerekli desteği vereceklerini söyledi. Mayıs ayına kadar fabrikayı hayata geçirip kursa katılan kadınları oraya naklederek ilçemize maddi kaynak sağlayacağız."

Kanat, ilçe nüfusunun 14 bin civarında olduğunu kaydederek, fabrika kurulması halinde istihdam edilecek 300 kişi sayesinde bin 500 vatandaşın geçiminin sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Tekstil kursuna katılan kadınlar ise çalıştıkları için son derece mutlu olduklarını belirterek, "Fabrikanın bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Yeter ki bizlere imkan verilsin. Kürtünlü kadınlar olarak her işin üstesinden gelebiliriz" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler