Aydınlıkla karanlık arasında

65. Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan dram, inanç, suçluluk, insanın doğası, açgözlülük, ayrımcılık, irade, kefaret, vicdan, ikiyüzlülük temalarını yetkin bir vurguyla tartışıyor.

Yayınlanma: 29.04.2016 - 11:35
Abone Ol google-news

 

Tanrı ışığın iyi olduğunu gördü...

Ve ışığı karanlıktan ayırdı.

Yaradılış 1:4

Şilili yönetmen Pablo Larrain’in yazıp yönettiği dram, Hristiyanlığı, din olgusunu sert bir anlatımla eleştiriyor. Üç Katolik rahip ve bir rahibe geçmişte işledikleri suçlardan ötürü küçük bir sahil kasabasına sürgüne gönderilmişlerdir. İşledikleri suçlar arasında çocuk tacizi, inancını yitirmek, kumar oynamak gibi suçlar vardır. Burası rahiplerin  dua etmek, günah çıkarmak, tövbe etmek için geldikleri bir evdir.

Bu sürgün evinde para ve cep telefonu kullanmak, acı ve zevk verecek aktiviteler yapmak yasaktır. Rahipler bu kuralları uygulamazlar. Tazı yarıştırarak para kazanırlar, alkol tüketirler.

Krizlerde deneyimli olan Cizvit peder Garcia denetim için buraya gelince rahip Ortega, Vidal, Ramirez, Silva ve rahibe Monica’nın konforlu yaşamları sona erer. Misyoner rahip Garcia’nın koyduğu kurallarla hepsinin içindeki kötülük, açgözlülük, çıkarcılık, şiddet ortaya çıkacaktır.


The Club Yönetmen: Pablo Larrain Oyuncular: Alfredo Castro, Roberto Faras, Antonia Zegers, Marcelo Alonso, Francisco Reyas, Jaime Vadell, Alejandro Goic / 2015, 93 dakika, BirFilm/ Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler