Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde 'Everyman' oyunu sahnelendi

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları 'Everyman' adlı oyun, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde seyirciyle buluştu. Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Mine Aktulay Çakır'ın öğrencileri, performanslarıyla profesyonelleri aratmadı. Öğrenciler, sergiledikleri oyunla izleyenleri büyüledi.

Yayınlanma: 18.05.2016 - 23:42
Abone Ol google-news

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü 3. sınıf öğrencileri, bu sene  32'ncisi düzenlenen 'Genç Günler Buluşması' kapsamında hazırladıkları 'Everyman' adlı oyunu Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde sergiledi. Öğrenci velileri ve birçok davetlinin izlediği oyunda öğrenciler, performanslarıyla profesyonelleri aratmadı. Morality (ahlak) oyunları olarak bilinen ve ibretlik oyun türü olarak da adlandırılan 'Everyman, izleyenleri büyüledi.



Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Mine Aktulay Çakır ile birlikte dönem boyunca hazırlanan oyun, soyut olan kavramlar ve alegorik bir anlatımla seyirciye sunuldu. Oyuncular Ayşegül Yılmaz, Bengisu Buse Tat, Burak İşbilen, Burakhan Keyif, Emin Oğuz Çelebi, Fuat Anıl Urludağ, Göksu Gürman, Melek Begüm Solmaz, Mustafa Cenan Adıgüzel, Özer Aksoy, Rasim Can Güneş, Seda Eroğlu, Yalın Yılmaz, Ortaçağ döneminde yazılmış olan oyunu günümüze uyarlayarak sahneledi.



Yaklaşık 1 saat süren tek perdelik oyunun sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı. Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Mine Aktulay Çakır, sahneye gelerek öğrencilerini tek tek kutladı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler