Ölümden yaşam yaratmak

Mary Shelley’in kült klasiğinin (1818) en son versiyonunda, yaşam, ölüm, bilim, inanç, ölümsüzlük temaları etkileyici bir görsellik, farklı bir yorumla tanımlanıyor.

Yayınlanma: 20.05.2016 - 10:27
Abone Ol google-news

Danny Boyle, Guy Ritchie’yle birlikte Yeni İngiliz Sineması’nın öncülerinden olan İskoçyalı Paul McGuigan’ın, korku–gerilim–bilimkurgu türlerini birleştirdiğiVictor Frankenstein’ı İngiltere’de endüstri devrimi (1820–1840) döneminde geçiyor. Devrimle birlikte modern üretim metodlarının, fabrikalaşmanın, kapitalizmin gelişmesini bilimde yapılan ilerlemelerle anlatan yönetmen bu ölümsüz yapıtı farklı bir boyuta taşıyor, tüm öyküyü bu kez Doktor Victor Frankenstein’ın asistanı Igor’un gözünden aktarıyor.

Londra’daki Barnaby sirkinde çalışan kambur soytarı Igor, insan anatomisiyle, tıp bilimiyle yakından ilgilenmektedir. Igor sirkin hem soytarısı hem de doktorudur.

Trapezci Lorelei’yı içten içe sever. Bir gece gösteri sırasında Igor’un yazgısı Chiswick Hastanesi’nde çalışan Dr. Victor Frankenstein’la kesişir. Trapezden düşen Lorelei’nın hayatını kurtaran Igor’un doğuştan hekim olduğunu anlayan Victor onun sirkten kaçmasına yardımcı olur.

Igor’u asistanı olarak yanına alan Victor onun omurga deformasyonunu düzeltir. Victor’un en büyük düşü ölümden yaşam yaratmaktır. Yaşam nasıl geçiciyse ölüm de öyle olmalıdır. Victor, önce yarı şempanze yarı sırtlan bir yaratık yaratır fakat başarısız olur. Amacı zeki, uygar, düşünen bir adam yaratmaktır. Dünyayı değiştirecek bu bilimsel girişiminde karşısında Scotland Yard’dan tutucu, aşırı dindar polis müfettişi Turpin’i bulur.

Victor’u hiçbir şey durduramaz. Varsıl işvereni Finnegan’ın ve asistanı Igor’un desteğiyle modern Prometheus’u yaratmaya girişir.

Filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, yapım evresi, set görüntüleri, Victor olmak, kamburdan İngiliz centilmene: Daniel Radcliffe’nin değişimi, Barnaby’nin sirki, animatronik efektler, final sahnesi, yapım tasarımları, fotoğraf galerisi, fragman yer alıyor.

Victor Frankenstein Yönetmen: Paul McGuigan Oyuncular: James McAvoy, Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Freddie Fox, Charles Dance / 2015, 105 dakika, BirFilm/ Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler