6. Uluslararası Turhan Selçuk ödülleri belli oldu

6. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında kazananlar belli oldu.

Yayınlanma: 20.05.2016 - 18:08
Abone Ol google-news

Milas Belediyesi tarafından Milas doğumlu ünlü karikatürist Turhan Selçuk anısına düzenlenen karikatür yarışmasında ödül almaya hak kazanan karikatüristler belirlendi.

Bu yıl 6.si düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk karikatür yarışmasına 51 farklı ülkeden 432 karikatürist 1635 karikatür ile katıldı.

6-7 mayıs tarihleri arasında Hacı Aliağa Konağında toplanan Kamil Masaracı,İzel Rozental,Valentina Marcella,Saadet Demir Yalçın ve Meral Onat isimlerinden oluşan jüri üyeleri 1635 adet karikatürü tek tek inceledi.Zorlu geçen değerlendirmenin ardından jüri üyeleri ilk etapta 47 tane karikatürü tekrar incelemek üzere ayırdılar.İkinci tur değerlendirmesinde ise bu rakam 12 ye düşürüldü.

7 Mayıs’ta tekrar bir araya gelen jüri üyeleri uzun süren değerlendirmenin ardından 6 adet karikatürü dereceye girmek üzere ayırdılar.Son tur değerlendirmesinde ise birinci,ikinci ve üçüncülüğe layık karikatürler ve Özel ödül almaya hak kazanan diğer 4 karikatürü belirlediler.

Bu sene birincilik ikincilik üçüncülük ödüllerinin yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi,Scrikss,Milas Kent Konseyi ve Jüri Özel Ödülleri de verilecek. Ödül töreni 19 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır. Aynı tarihte sergilenmeye değer görülen ve ödül alan karikatürlerin sergi açılışı Turhan Selçuk Karikatürlü Ev’de gerçekleştirilecektir. Sergi 4 Ekim 2016 tarihine kadar açık kalacaktır.

Dereceye giren karikatüristler ise şöyle oluştu:

  1. Ödülü Borislav Stankovic Sirbistan

  2. Ödülü Mihail Sorın Ignat Romanya

  3. Ödülü Sergey Semendyaev Ukrayna

Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Muammer Olcay Türkiye

Scrikss Özel Ödülü Sajad Rafeei İran

Milas Kent Konseyi Özel Ödülü Angel Boligan Meksika

Jüri Özel Ödülü Sergei Belozerov Rusya

Karitatürler için tıklayınız


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler