Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülü Bekir Dadır'ın

Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülü'nü oybirliğiyle Bekir Dadır kazandı.

Yayınlanma: 27.05.2016 - 17:28
Abone Ol google-news

Cumhuriyet gazetesinde uzun yıllar İsveç temsilciliği yapan , 5 Aralık 2006'da yaşamını yitiren yazar, ozan, gazeteci, fotoğraf sanatçısı Gürhan Uçkan'ın kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmanın yanı sıra genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla Dil Derneği ile İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği'nin üniversite gençliği arasında düzenlediği "Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülü"nü 2016 yılında oybirliğiyle Bekir Dadır değer görüldü.

Çiğdem Sezer, Işık Kansu, Ergül Çetin, Ertuğrul Özüaydın, Nazım Mutlu ile Günay Güner'den oluşan ödül seçici kurulumuzun belirlediği ödül gerekçesi, Bekir Dadır'ın şiirlerinin özgünlüğü, imge, çağrışım varsıllığı, yaşamla olan güçlü bağı, derin yapısı, sözcük seçimi ve tutumluluğu, şiirimizin çağdaş ve tarihsel birikimine dayanması.

2016 Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülüne gönderilen şiirlerin büyük oranda düzeyli şiirlerden oluştuğu görüldü. Güray Özçelik ile Furkan Çirkin'in şiirleri de başarısıyla öne çıktı.

Gürhan Uçkan anma etkinliği ve Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir Ödülü töreni 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14.00'te Dil Derneği'nde yapılacak.

Anma etkinliğinde Günay Güner'in yöneteceği, Rahmi Yıldırım, Işık Kansu, Coşkun Kartal'ın yazılı ve görsel basının durumunu tartışacakları bir açıkoturum düzenlenecek.

İsveç Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Sönmez Gürhan Uçkan'ın gazeteciliği ve İsveç'te basının durumu; Nermin Küçükceylan ise Gürhan Uçkan'ın ozan ve gazeteci yanı üzerine konuşacaklar. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler