Ödülü Gezi’ye ve tutuklu gazetecilere adadılar

Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

Yayınlanma: 02.06.2016 - 19:27
Abone Ol google-news

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin gelenekselleşen Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri bu yıl, kitapları yasaklanan ve soruşturulan yazar Hasan Cemal, Alfa Yayın Grubu ve yağmalanıp yakılan Kırşehir’in 32 yıllık kitapçısı Gül Kitabevi’ne verildi. Türkiye Yayıncılar Birliği 2016 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kırşehir’de 2015’in Eylül ayında uğradığı saldırıda çalışanları yaralanan ve yakılarak büyük zarar gören Gül Kitabevi’ni temsilen, kitabevinin işletmecileri Eşref Odabaşı ve Sait Akıllı’ya Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü verildi. Odabaşı ödülü alırken, “Daha dün üçüncü yılını andığımız Gezi’de yaşamını yitirenlere, habercilik yaptığı için cezaevlerinde tutulan gazetecilere, ülkemin doğusunda katledilen masum insanların anısına adıyorum” dedi. Otosansürsüz yayıncılığını kutlamak amacıyla Alfa Yayın Grubu’na verilen ödülü Everest Yayın Yönetmeni Cem İleri aldı.

‘Bu çile hiç bitmiyor’

Delila - Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri ve Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri isimli kitapları hakkında yasaklama kararı verilen ve kendisine “terör” soruşturması açılan gazeteci, yazar Hasan Cemal’e ödül verildi. Cemal, “Hapse düşenler, öldürülen meslektaşlarımız, bu çile hiç bitmiyor. Kitapların basımının, dağıtımının yasaklandığı bir ülkede ne ifade özgürlüğü olur, ne demokrasi olur. Bunun kavgası devam eder” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler