Doğumunun 200. yıl dönümünde anıldı

Türk-Rus Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “Rus Edebiyatı Buluşmaları” kapsamında ünlü Rus yazar ve şair Mihail Yuryeviç Lermontov doğumunun 200.yıl dönümünde anıldı.

Yayınlanma: 27.03.2014 - 22:30
Abone Ol google-news

Türk Rus Kültür Vakfı tarafından beşincisi düzenlenen “Rus Edebiyatı Buluşmaları” etkinliğinde bu yıl doğumunun 200. yılı kutlanan ünlü Rus yazar ve şair Mihail Yuryeviç Lermontov anıldı. Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesine düzenledikleri etkinliklerle katkı sunan  Türk-Rus Kültür Vakfı Ünlü yazar ve şair Lermontov’un 26 yıllık hayatında vermiş olduğu eserlerin de anıldığı bir dizi etkinlik düzenledi. Büyük ilgi ve beğeniyle karşılanan etkinlikte “Lermontov” devlet müzesi müdürü Tamara Melnikova “Lermontov’un Hayatı ve Sanatı  üzerine tanıtıcı konuşmasından sonra “Lermontov’un Portreleri” fotoğraf sergisi, Borodin Senfoni Orkestrası solisti, RUDN Üniversite öğretim üyesi Prof. Galina Trafimova “ Şekli Bürünür Bu Sesler” müzikal kompozisyonu etkinliği şeklinde gerçekleşti. Programda, Türk üniversitelerinde Rus Dili bölümlerinde görev yapan öğretim görevlileri; Prof. Dr. Altan Aykut, Prof. Dr. Türkan Olcay, Prof. Dr. Emine İnanır, Prof. Dr. İldar Yunusov, Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, Doç. Doç. Dr. Hülya Arslan ve Doç. Dr. Olga Guseva ve Jale Coşkun Karayeva’ya Türk-Rus ilişkilerinin gelişmesine ve Rus Dili ve Edebiyatına yaptıkları katkılardan dolayı, Türk-Rus Kültür Vakfı ve RF İstanbul Başkonsolosluğu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Açılış konuşmasında Rusya Istanbul Başkonsolosu Alexey Yerhov, Türk-Rus Kültür Vakfı’na düzenledikleri bu programdan dolayı teşekkür etti. Rus yazar ve şair Mihail Yuryeviç Lermontov'dan övgüyle bahseden Yerhov, Lermontov’un bir dahi olduğunu söyledi. Yerhov konuşmasına “Unutmamak gerek ki yazarımın aynı zamanda güzel resimler resmediyordu ve her şeyden önce o bir subaydı ve Kafkasya savaşında küçümsenmeyecek başarıları bulunuyor” diyerek devam etti.

Türk-Rus Kültür Vakfı Genel Sekreteri Ali Ertuğrul Türkeli yaptığı açılış konuşmasında bu programların büyük bir takipçi ve hayran kitlesinin olduğunu dolayısıyla bu talepleri karşılama adına  “Rus Edebiyatı Buluşmaları” programlarını vakıf olarak gelecek yılda da devam ettireceklerini ifade etti. Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu  Aleksey Erkhov’un  Lermontov’un hayatını ve edebi kişiliğini özetlediği  veciz konuşması seyirciler tarafından ilgiyle dinlendi ve büyük alkış aldı. Erkhov, Türk-Rus Kültür Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği  “Rus Edebiyatı Buluşmaları” programlarıyla edebiyatseverlerin Rus edebiyatını ve kültürünü daha iyi tanıma imkanı bulduğunu ifade etti. Başkonsolos, vakfın kültürel alanda yapmış olduğu başarılı çalışmalardan ve örnek programlardan dolayı vakıf yöneticilerine teşekkür etti.

Lermontov'un Doğumunun 200. Yılı Istanbul'da Kutlandı / FOTO GALERİ

Ünlü Rus yazar ve şair Lermontov Yirmi yedi yıllık kısa yaşamına karşın, şiirleri, tiyatro oyunları ve  romanıyla Rus edebiyatının gelişimi üzerinde derin etkiler yaratmıştır. Rus edebiyatı üzerinde günümüzde  Lermontov'un etkileri sürmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler