Dünya Şiir Hareketi: Türkiye hükümeti haksızlıkları derhal durdurmalı

Dünya genelinde yüzlerce şairin temsilcisi olan Dünya Şiir Hareketi'nin (World Poetry Movement / WPM) resmi internet sitesinde ülkemizde 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlarla ilgili önemli bir bildiri yayımlandı.

Yayınlanma: 08.08.2016 - 18:24
Abone Ol google-news



İtalyanca ve İspanyolca yayımlanan "Dünya Şiir Hareketi'nden Türkiye'deki Olağanüstü Hal Üzerine Bildiri" başlıklı açıklamada şu ifadeler kamuoyuyla paylaşıldı: "Başarısız darbe girişimi süresince Türkiye'deki suç teşkil eden eylemlere dehşet ve üzüntüyle şahit olduk.

Biz şimdi büyük bir huzursuzlukla olağanüstü hal hukuku altında yapılan insan hakları ihlallerinin şahidiyiz. Türkiye'deki kültür, sanat ve eğitim alanlarını da kapsayan kötü muamele, işkence, baskı, kısıtlama ve çok sayıdaki işten çıkarma haberleri karşısında derin bir endişe hissediyoruz. Türkiye bizim için hem geçmiş hem de günümüzde kıymeti edebiyat dünyasınca bilinen şair ve yazarlar yetiştiren, özellikle edebiyat ve şiiriyle görkemli kültürel zenginliğe sahip bir ülke. Bizim için gelecek yıl 115. doğum yıldönümü kutlanacak büyük şair Nâzım Hikmet'in ülkesi.

Türkiye hükümetini büyük aydınlama devrimiyle kurulmuş laik ve demokratik cumhuriyet imgesini yok etme tehlikesi taşıyan tüm kötü muamele ve haksızlıkları derhal durdurmaya çağırıyoruz. Dünya genelindeki yüzlerce şairin temsilcisi olan Dünya Şiir Hareketi'nin gezegenin her bir köşesinde özgürlük ve temel insan haklarına karşı yapılan tüm teşebbüslere büyük hassasiyet göstermeye devam edecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler