Tehlikeli ilişkiler

Alain Page’in romanı ve özgün senaryosu La Piscine’den uyarlanan erotik psikolojik dram, aşk, sevgi, cinsellik, kıskançlık, hoşgörü, pişmanlık, ihanet, sahiplenme, suçluluk, ebeveynlik, sığınmacılık temalarını sürükleyici bir anlatımla betimliyor.

Yayınlanma: 26.08.2016 - 11:57
Abone Ol google-news

Jacques Deray’in yönettiği (1969), Alain Page’in romanından uyarlanan, başrollerini Alain Delon, Romy Schneider, Maurice Ronet ve Jane Birkin’in paylaştığı La Piscine’den (Yüzme Havuzu) 46 yıl sonra I am Love’ın (Benim Adım Aşk / 2010) yönetmeni Luca Guadagnino filmin yeniden çevirimi A Bigger Splash’la izleyicinin karşısına çıkıyor. İlk versiyona göre bazı değişiklikler yaparak öyküyü günümüze uyarlayan, Fransız Riviyerası Cote d’Azur yerine mekan olarak İtalyan adası Pantelleria’yı seçen, sığınmacılık sorununu işleyen, Penelope Lanier karakterini daha güçlü bir kimlik olarak işleyen yönetmen, 1960–70’lerin Fransız Sineması’na da saygıda bulunuyor.

Sesi kısıldığı için tüm turnelerini iptal eden ünlü rock yıldızı Marianne Lane, fotoğrafçı ve belgeselci sevgilisi Paul De Smedt’le arkadaşlarının Pantelleria adasındaki evlerinde yaz tatilini geçirmektedir. Marianne’la Paul’ün dingin, tekdüze tatilleri Marianne’ın eski sevgilisi, müzik sektöründe çalışan Harry Hawkes’la 22 yaşındaki kızı Penelope’nin adaya gelmesiyle aniden değişiverir.

Harry, yaşam dolu, enerjik, dışa dönük, dost canlısı, deli dolu bir adamdır. Bir zamanlar içki sorunu olan Paul ise eski kafalı, içe dönüktür. Harry eve gelir gelmez evdeki ağır atmosfere enerji, neşe katar. Bu yeni durum Harry’yi içten içe rahatsız eder. Marianne, Harry’nin gelişinden memnundur ama bunu Paul’den saklar. Genç Penelope ise üçlünün arasındaki gerginliği uzaktan gözlemler.

Günler geçtikçe iki adam arasındaki gerilim iyice artmaya başlar. Eski günlere ve sırlara dönülecek, eski hesaplaşmalar başlayacaktır. Başrolleri paylaşan Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson başarılı yorumlar sunuyorlar.

A Bigger Splash (Sen Benimsin) Yönetmen: Luca Guadagnino Oyuncular: Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts, Aurore Clément, Elena Bucci, Corrado Guzzanti / 2015, 119 dakika, BirFilm/ Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler