Cazın kampüs hali

Konserler 12 şehirde, 3 topluluğun katılımıyla, 19 üniversitede gerçekleşiyor. Kampüste Caz bugün İstanbul Koç Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde.

Yayınlanma: 04.11.2013 - 09:28
Abone Ol google-news

İstanbul’un birçok farklı yerinde 25 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında bu yıl yirmi üçüncü kez gerçekleştirilen Akbank Caz Festivali, 4–19 Kasım tarihleri arasında Kampüste Caz konserleriyle müzik yolculuğuna devam ediyor. Festival’in 5 yıl önce caz müziğini üniversite öğrencilerine götürmek amacıyla başlattığı bu konserler serisi, bu yıl 12 ayrı şehirde, 3 farklı grubun performansı ile 19 üniversitede gerçekleşiyor.

Erzurum’dan İzmir’e, Gaziantep’ten Samsun’a 9 Anadolu şehrini kapsayan Kampüste Caz turnesi kapsamında 7 farklı İstanbul üniversitesi de yer alıyor. Bugün Ozan Musluoğlu Quartet’in Koç Üniversitesi’ndeki ve Sean Nowell and The Kung-Fu Masters topluluğunun Kayseri Erciyes Üniversitesi’ndeki konserleriyle başlayacak olan Kampüste Caz konserleri öncesinde programda yer alan grupları mercek altına aldık.

 

Ozan Musluoğlu Quartet

Kontrbas müzisyeni Ozan Musluoğlu gerek yer aldığı gruplardaki rolü, gerek kendi adına kaydettiği 3 başarılı albüm ile Türk caz müziği sahnesinin her daim güven veren isimlerinden biri oldu. Musluoğlu’nun “Coincidence” ismini taşıyan ilk albümü 2008’de çıkan ve es geçilmemesi gereken bir diğer albümdü. Gerek ortaya çıkan genel sound anlamında, gerek bireysel yaratıcılıklar anlamında dikkat çeken bir albüm. Bu çalışmayı 2011’de "40th Day" ve 2012'de "My Best Friends Are Pianists" albümleri takip eder.

Equinox Music etiketiyle çıkan bu iki albümün ilkinde kentet, diğerinde ise trio formatlarında çalışmayı tercih eden Musluoğlu, Kampüste Caz konserleri kapsamında ise kuartet projesi ile yer alıyor olacak. Kendisine Türkiye’nin en başarılı saksofon müzisyenlerinden biri olan Engin Recepoğulları, baterist Ferit Odman ve piyanist Uraz Kıvaner eşlik ediyor olacak.

 

Sean Nowell & The Kung-Fu Masters

Amerikalı müzisyen ve bestesi Sean Nowell’ın (saksofon) onlarca farklı projesinden biri olan The Kung-Fu Masters, 1970'lerin kung-fu filmlerinden ve çizgi romanlarından esinlenen bir proje. Türkiye’den piyanist Ercüment Orkut ve basçı Alper Yılmaz’ın yer aldığı grupta trompette Marko Djordjevic, tuşlu çalgılarda ise Art Hirahara yer alıyor. Jimi Hendrix’den Bruce Lee’ye birçok farklı isime referanslar veren bu projeyi Nowell ilk kez 2009’da New York’taki çeşitli kulüplerde izleyicilerin beğenisine sunmuştu.

O tarihten bu yana funk, post-modern caz, rock, elektronika gibi birçok farklı müzikal türün birleşiminden oluşan The Kung-Fu Masters grubu sayısız festivalde sahne aldı. Kampüste Caz turnesi boyunca Anadolu’nun 9 farklı şehrine uğrayacak olan bu proje, müzikte eşine az rastlanır bir espri anlayışı ile sahnedeki teatral gösterileri de bir arada sunuyor olacak.

 

Şenay Lambaoğlu

Türkiye’deki yeni dönem caz vokallerinden biri olan Şenay Lambaoğlu geçen yıl yayınlamış olduğu “İçimde Aşk Var” albümü ile dikkatleri üzerine çekmişti. Vokal tarzında Türk müziğine özgü renklerinde hissedildiği bu albüm kimi zaman funk ve pop kimi zaman ise caz ile flört eden tarzıyla bir çoğumuzun beğenerek dinlediği bir albüm olmuştu.

Sanatçının kendi kaleminden çıkan 9 bestenin yer aldığı bu albümdeki parçaların ortak paydası ise aşktı. Kampüste Caz konseri kapsamında İstanbul’daki 5 üniversitede dinleme fırsatı bulacak olduğumuz bu albümün canlı performanslarında Lambaoğlu’na piyanoda Uraz Kıvaner, saksofonda Tamer Temel, davulda Ekin Cengizkan, kontrbasta Ozan Musluoğlu eşlik edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler