Yeni mevsim rengârenk

Zorlu PSM, 4. sezonunun ilk bölümünde caz ağırlıklı olacak. Ayrıca caz festivali düzenleyecek. Chick Corea caz festivalini onurlandıracak. Müzikal tarihinin kült eseri “West Side Story” seyirciyle buluşacak.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 23:57
Abone Ol google-news

Kült müzikalleri İstanbul sahnesine taşıdığı için en çok müzikallerle anılan Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin (PSM) 4. sezon programının ilk bölümü bu kez caz ağırlıklı olacak. Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas dün düzenlenen basın toplantısında programa dair bilgiler verdi. Abbas’a ülke gündemi dolayıyısla yurtdışından pek çok ismin Türkiye etkinliklerini iptal etmesinin yeni sezon hazırlığına nasıl yansıdığını sorduk.

Abbas, “Yeni sezonu hazırlarken çok zorlandık. Büyük şovlardan DJ’lere kadar Türkiye’ye gelmek istemeyen epeyce sanatçı vardı” dedi. Zorlu PSM, 2016-1017 sezonunda kendi caz festivalini düzenleyecek. 3-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan festivalin onur konuğu ise Chick Corea ile klasik müzikten flamenkoya Latin tınılarından caz seslerine uzanan “Michel Camilo & Tomatito”.

Chick Corea 12 Mayıs’ta, Michel Camilo & Tomatito ise 3 Mayıs’ta konser verecek. Sezon boyunca funk, Afrika’dan çöl blues, DJ performansları ve etnik melodiler yine olacak. Müzikaller de devam edecek. Müzikal tarihinin kült eseri “West Side Story” üç hafta boyunca seyirciyle buluşacak. Ayrıca bu sezon ilginç bir deneyim bizi bekliyor. Einstein, Dirac, Higgs ve Hawking’in makalelerini birebir onlardan dinleyeceğiz. Zorlu PSM Ana Giriş’e kurulacak olan GES Teknoloji CERN Dinleme Ağacı Enstalasyonunda ziyaretçiler, Einstein, Dirac, Higgs ve Hawking’in kendi hayatları, buluşları ve bilime katkıları ile ilgili sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla bir yolculuğa çıkacak.

Zorlu PSM’nin doğurduğu yeni bir mekan olan ve 600 kişinin ayakta etkinlik izleyebileceği STUDIO’da butik tiyatro oyunları, DJ performansları, alternatif konserler, genç yeteneklerin mini konseri yer alacak. STUDIO’da, pazar, pazartesi, salı günleri tiyatro; Çarşamba günü genç ve yerli müzik sahnesinden isimler, perşembe alternatif, deneysel, indie müzik dünyasından yabancı ve yerli isimler, Cuma akşamları canlı elektronik müzik ve DJ performansları, cumartesi akşamları da tamamen DJ performansları olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler