Zeki Müren güneş gibi doğdu

Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan Zeki Müren, ölümünün 20. yıldönümünde Bodrum’da anıldı. Önümüzdeki aylarda İstanbul’da açılacak olan balmumu heykel müzesi Madame Tussauds’da yer alacak figür, ilk kez sanatçının müzeye dönüştürülen evinde ziyarete açıldı.

Yayınlanma: 26.09.2016 - 19:36
Abone Ol google-news

Türk Sanat Müziği’nde “sanat güneşi” olarak tanınan Zeki Müren, ölümünün 20. yılında mirasını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın düzenlediği etkinliklerle Bodrum’da anıldı. ‘Zeki Müren’i Okumak Zeki Müren’le Okumak’ temalı etkinliklerin finali sanatçının ölüm yıldönümü olan 24 Eylül Cumartesi günü TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tümg. Tamer Büyükkantarcıoğlu, Madame Tussauds Istanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner’in katılımıyla Bodrum’da gerçekleşti.

Bodrum’daki anma etkinliklerinde sanatçının müze haline getirilen evi gün boyu ziyaretçilerin akınına uğradı. Madam Tussauds’un önümüzdeki aylarda İstanbul’da açılacak olan sergisinden önce sanatçının balmumundan yapılan figürü de evinde sergilendi.

Anma programı akşam da Bodrum Kalesi’nde TSM sanatçıları Ayşe Taş ve Bekir Ünlüataer’in ağırlıklı olarak Zeki Müren şarkılarından oluşan konserle devam etti. Kale 1500 seyirci kapasiteli olmasına karşın 3 bini aşkın Bodrumluyu ağırladı. Konseri ayakta izleyenler kalenin arkasından bir cafede çıkan yangının yoğun dumanlarına maruz kalmalarına rağmen yerlerinden kımıldamadı.

Zeki Müren’in müze olan evinde yapılan törende konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Zeki Müren sadece sanatıyla ve güzel Türkçesiyle bizleri aydınlatmakla kalmadı. Ölümünün ardından da topluma ve geleceğe ışık saçacak genç beyinlerin Türkiye’ye kazandırılmasına ön ayak oldu. Sanat güneşimizin anıları, kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığı koruyor; bağışları ise sonsuzluğa uzanırken sanatçımızın ruhunu şad etmeye devam ediyor” dedi.

Törende hazır bulunan Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ise balmumu heykel hakkında bilgiler verdi. Suner, “Heykel Aralık’ta İstanbul’da olacak. Figür, Zeki Müren’in 1968 yılında çekilen bir fotoğrafı referans alınarak hazırlandı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler